Deze zonnige kaart maakte ik om mee te doen met de Tic-Tac-Toe challenge van Leonie (Prulleke).

De challenge van deze maand was om een winnend rijtje te nemen uit dit Boter-Kaas-en-Eieren bord en daarmee een kaart te maken. Ik koos voor de woorden : Stroken, Geel en Letterstansen. (linksonder naar rechtsboven).

Geel is niet een kleur die ik veel gebruik in mijn kaarten. Vooral niet als hoofdkleur. Maar geel doet me denken aan de zon dus besloot ik een SunBurst-techniek toe te passen.

De basis van mijn kaart is een stuk Extra Stevig Basic White kaartkarton. Daarop zit een mat van Daffodil Delight kaartkarton waar ik wat spetters op gestempeld heb met Daffodil Delight inkt. De stempel komt trouwens uit de Painted Poppies stempelset.

Op een stuk Basic White kaartkarton heb ik eerst vlekken en spetters gestempeld met de kleuren BumbleBee, Crushed Curry, Daffodil Delight en So Saffron. Ook in de Sale-a-Bration stempelset Textures & Frames zitten nog leuke spetters die ik gebruikt heb.

Ik vond het daarna nog iets te wit en dus heb ik met een sponge dauber en So Saffron inkt het kaartkarton nog wat geler gekleurd. Tot slot sneed ik stroken uit het kaartkarton alsof het zonnestralen waren (1 punt onder in het midden vanwaar ik telkens begon met snijden). Deze stroken heb ik daarna om en om op het Daffodil Delight stuk geplakt met Dimensionals.

Als centrum van mijn zon koos ik het Be Dazzling Speciality Papier. Ook dit is een product wat je tijdens de Sale-a-Bration periode gratis kunt uitkiezen bij een besteding van 60 euro of meer.

Tot slot moest ik met letterstansen een tekst verzinnen. Ik koos het opbeurende “Sunny Days Ahead” die ik met Basic White kaartkarton uitstanste met de Playful Alphabet Dies (TIP: doe eerst wat Adhesive sheet onder je kaartkarton, dan kun je stickers maken van je gestanste letters). Omdat de ondergrond niet recht was en ik niet teveel van mijn zon wilde verbergen stanste ik met de grootste stans uit de Seasonal Labels Dies een label uit een transparant vel. Daar kon ik mijn letters opplakken. En omdat de transparante vellen niet zo makkelijk te plakken zijn met gewone lijm koos ik voor Mini Glue dots achter de letters zodat de gluedots niet zichtbaar waren.

Zo zie je maar dat je met ‘kerstproducten’ (het designpapier en de Seasonal Labels Dies) helemaal geen kerstkaartje hoeft te maken!

Ik bedenk me trouwens net dat ik met mijn kaartje ook voldaan heb aan de meest rechter lijn als : Letterstansen, Vlekken en Bloem(en). Als je mijn zon als een zonnebloem ziet tenminste…