En kaart op A6 formaat is natuurlijk het meest efficient: je haalt 2 kaartbasissen uit 1 vel A4. Maar soms is een vierkante kaart beter.

Als je een cirkelvormige achtergrond wilt hebben bijvoorbeeld.

De kaart van vandaag is gemaakt met een basis van Blackberry Bliss kaartkarton wat ik op 14 cm bij 28 cm sneed met een rillijn op 14 cm. Hierdoor kreeg ik een vierkante kaart. De Basic White laag erop is 13.2 cm bij 13.2 cm. Eigenlijk was het Basic White stuk eerst groter. Pas na het stempelen sneed ik het op dit formaat.

De stempelset die ik voor de achtergrond gebruikt heb is Textures & Frames. Dit Sale-a-Bration artikel kun je gratis bij je bestelling toevoegen als je voor 60 euro of meer besteld.

Ik stempelde de open cirkel uit deze stempelset met 11 verschillende kleuren inkt : Real Red, Pumpkin Pie, Daffodil Delight, Granny Apple Green, Garden Green, Bermuda Bay, Pacific Point, Night of Navy, Gorgeous Grape, Magenta Madness en Melon Mambo. Ik heb uit de losse pols gestempeld, maar je zou een hulp cirkel kunnen tekenen met een passer. Aan het einde moet je dan niet vergeten om het hulplijntje weer uit te gummen!

In eerste instantie had ik in het midden met zwarte Memento inkt de grote spreuk uit Happiest of Birthdays gestempeld, maar ik vond het niet mooi. Dus stanste ik met de grootste stans uit de Seasonal Labels Dies een stuk Vellum en met een kleinere stans uit diezelfde set een stuk Blackberry Bliss kaartkarton. Op het stuk Vellum stempelde ik de spreuk opnieuw.

Als je gewoon lijm achterop Vellum doet om het te plakken, dan kun je dat zien. Dus met een Sponge Dauber wreef ik de multifunctionele vloeibare lijm uit over het BlackBarry Bliss stukje en plakte daar het Vellum op. Daarna kon ik dimensionals doen op het Blackberry Bliss deel waarmee ik de spreuk op de kaart plakte.

Wat matzwarte puntjes maken de kaart af.