Voor deze kaart heb ik heel veel verschillende dingen gebruikt. Hij kan een stuk eenvoudiger…

Dat is soms het gevaar maar ook het fijne als je heel veel knutselspullen hebt. Terwijl je bezig bent met de kaart mist er nog iets aan en daarom zoek je nog iets uit je voorraad erbij.

De kaart van vandaag is een Pop-up flip card. Je kunt hem gewoon dichtvouwen en met een envelop versturen. Als je hem open maakt blijkt het midden uit de voorkant te zakken en zweeft als het ware aan de binnenkant van je kaart. Hoe je de techniek van zo’n kaart moet maken staat uitgebreid op YouTube. Zoek maar op “Pop up flip card” en je vindt meerdere voorbeelden. Daar zie je ook voorbeelden die wat minder producten gebruiken.

Ik zal hier vertellen welke producten ik vandaag uiteindelijk voor mijn kaart heb gebruikt.

Mijn kaartbasis is een stuk Misty Moonlight kaartkarton met op de voorkant een stuk Penguin Playmates DSP. Om de cirkel te stansen (en de Just Jade cirkel daarop) heb ik de Layering Circles gebruikt. Verder zie je op de voorkant van de kaart heel veel margrieten die ik met de Medium Daisy punch uit Mango Melody kaartkarton geponst heb. Als bloemhart heb ik met een 0.95 cm cirkelponsje (niet van Stampin’ Up!) kleine cirkeltjes geponst uit het Be Dazzling DSP.

Ik vond dat er ook nog een spreukje op de voorkant moest en dat is op een strookje Just Jade. De stempel is uit de Vrolijke viooltjes stempelset en deze heb ik gestempeld met Misty Moonlight inkt en het mooie uiteindje heb ik gemaakt met de Treasured Tags pick-a-punch. Wat klassieke strassteentjes voor wat extra bling moesten er daarna ook nog bij….

Aan de binnenkant heb ik een stuk Just Jade kaartkarton geplakt die ik eerst met een stempel uit Pluk je dag en Just Jade inkt aan de randen heb bestempeld. Daaroverheen zit nog een stukje Mango Melody waarbij ik de tekst uit In je eigen woorden in Misty Moonlight heb gestempeld en daarna uitgeponst met de Tailored Tag pons.

Had het eenvoudiger gekunnen? Zeker! Ik denk dat deze kaart trouwens ook heel leuk is als kerstkaart met de pinguins, Tidings and trimmings of Sweet Little stockings (ooh.. ideetjes voor andere kaarten!). Op YouTube zie je ook allerlei voorbeelden voorbij komen. Eigenlijk is alles mogelijk als je maar een mooie stempel hebt die je in het midden van je kaart kunt zetten op en cirkel/ovaal/rechtoek/vierkant uitgestanste vorm. Probeer het een keertje!