Je kunt blending brushes op allerlei manieren gebruiken. Ik gebruikte er 2 in deze kaart.

De kaartbasis is Basic White kaartkarton. Daarop zit een mat van Bumblebee en daarover weer een paneel Basic White kaartkarton. Dat paneel heb ik met een oude stencil (Dots & Stripes decorative masks, retired van Stampin’Up!), blending brushes en inkt gekleurd. Een vergelijkbare stencil – iets kleinere cirkels – zit nog wel in het assortiment en is onderdeel van de Basic Pattern Decorative masks.

Je legt het stencil op je papier en pakt met je blending brushes wat inkt op uit je inktpad. Daarmee wrijf je zacht over je papier met stencil. Door daarna de stencil wat te schuiven en een andere kleur inkt te pakken krijg je het bollenpatroon zoals ik op mijn kaart heb.

Vervolgens stanste ik uit de Stitched Rectangles Dies twee rechthoeken. Op de kleinste stempelde ik de spreuk uit de Sweet Ice Cream stempelset.

Een nieuw vel Basic White kaartkarton (ongeveer A5 groot) kleurde ik met mijn blending brushes en 3 kleuren inkt helemaal in. Op een deel van het gewolkte eindresultaat stempelde ik vervolgens nog een keer met de sprinkels stempel. Vervolgens gebruikte ik de Ice Cream Builder pons om bolletjes ijs uit te ponsen. Ik kon behoorlijk veel bolletjes van uitponsen. Degene die ik over houd bewaar ik voor andere kaarten.

Uit een stukje Cinnamon Cider kaartkarton ponste ik het ijshoorntje en ik stempelde daar het geruite hoorntje nog op.

Daarna was het een kwestie van alle onderdelen op elkaar plakken en klaar was mijn zomerse kaartje!