Deze twee kaarten zijn geinspireerd op een pyjama die ik al jaaaaaren heb.

De streepjes en de kleuren inspireerden mij om aan de slag te gaan met een techniek die ik gezien had bij Jennifer McGuire: de Floating Die Cut Frame techniek. Jennifer volg ik al jaren op YouTube en ze toont vaak allerlei leuke technieken. Kijk maar eens naar dit filmpje voor deze techniek.

De kleuren die ik koos voor mijn kaart zijn Highland Heather, Fresh Freesia, Night of Navy, Soft Sea Foam, Pear Pizzazz, Pumpkin Pie en Calypso Coral.

Ik sneed van al bovenstaande kleuren strips en legde ze op een stukje restkarton van 9 cm bij 13.3 cm. Daarna deed ik er een stuk Press’n Seal op (dit heb ik een paar jaar geleden bij een expat-winkeltje gekocht) en drukte de folie op de strips zodat ze bleven zitten waarna ik mijn strips op de goede lengte af kon knippen. De folie met strips kon ik samen met een cirkel uit de Layering Circle Dies door mijn cut- and embossmachine halen.

Op de achterkant van alle strips deed ik Foam Adhesive strips. De cirkel plakte ik daarna op een Notecard en de rest van het gestreepte paneel op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton.

Daarna kon ik de kaarten versieren. Voor het kleine kaartje stempelde ik met Night of Navy inkt uit de Flowers of Friendship stempelset wat bloemen op Pumpkin Pie en blaadjes op Pear Pizzazz. Deze stanste ik uit met de Flowers & Leaves Punch. Op een reststrookje Fresh Freesia stempelde ik de Happy Birthday uit Penguin Place met Night of Navy inkt. Daarvan knipt ik een schuin kantje aan de zijkant. Alle onderdelen plakte ik met Glue Dots op mijn kaart. De bloemen kregen klassieke strass-steentjes als hartjes.

Voor de grotere kaart ponste ik de pinguin met de Penguin Builder Punch uit Basic Black, Basic White en Pumpkin Pie kaartkarton. De snavel stempelde ik met Pumpkin Pie en de oogjes met Memento zwart. Met de (retired) Balloon Punch ponste ik een ballon uit Calypso Coral. Ik gebruikte een stukje koord uit de You are my anchor Cardkit om de ballon en de pinguin aan elkaar te verbinden. Op deze kaart stempelde ik de spreuk uit Pinguinpret (de Nederlandse versie van Penguin Place) met Night of Navy inkt.

Zo zie je maar… inspiratie hoeft niet altijd van Pinterest, Facebook of Instagram te komen. Ook je eigen kledingkast kan een inspiratiebron zijn!