Met embossing pasta kun je ontzettend veel structuur aan je kaart geven. En je kunt de pasta zelf kleuren!

Ik begon deze kaart met een stukje Basic White kaartkarton van 8.7 cm x 13.1 cm. Op mijn siliconen matje deed ik een flinke hoeveelheid embossingpasta en ik drukte een puntje Mint macaron inkt erbij. Dit mixte ik door elkaar en ik smeerde een hoeveelheid links op de kaart. Vervolgens deed ik wat meer inkt op het matje en mixte dat weer bij elkaar. Met mijn palet mes deed ik de volgende strook op de kaart. Dat deed ik nog twee keer waardoor je 4 stroken op de kaart krijgt die van links naar rechts steeds donkerder kleuren. Daarna heb ik wat gouden embossing poeder gepakt en dit heb ik op de scheidingslijnen gestrooid. Met mijn heat tool heb ik het wat verhit waardoor je wat meer glimmend goud kon zien.

Omdat embossing pasta wat vochtig is bobbelde het papier. Door achter het hele paneel een stuk Foam Adhesive sheet te doen krijgt het paneel wat meer stevigheid en kon ik het recht op mijn Extra stevig Basic White kaartkaron plakken.

Het voorbeeld voor deze kaart heb ik trouwens gezien bij Altenew, dat is een andere producent van hobby-materialen. Daar was het een bedankt-kaartje in roze tinten. Leonie (mijn upline) dacht meteen dat je er ook een leuk zomerkaartje mee kan maken. En misschien doe ik dat nog wel een keertje. Maar voor nu is het dus een kerstkaart geworden.

De gestanste tekst komt uit de Christmas Cheer Dies en hierbij heb ik vellum en Basic White gebruikt. Achter het Basic White heb ik wat Adhesive Sheet gedaan zodat ik de smalle tekst niet met lijm hoefde te plakken. Achter het vellum deel heb ik dimensionals gedaan (in smalle strookjes geknipt) zodat ik het op de kaart kon plakken.

De tekst HOLIDAYS komt uit de Words of Cheer stempelset en heb ik met Memento zwarte inkt gestempeld op een smal strookje Basic White (bewaar die centimeter brede strookjes die je van je papier snijd want ze zijn super handig!) en met Mini Dimensionals plakte ik dit ook op de kaart.

En om de kaart af te maken heb ik Glansrijke steentjes gebruikt. De groene steentjes zijn in de kleur Mint Macaron en hebben ook een gouden glans erin.