Dit is de laatste kerstkaart van dit jaar en het is ook een leuke variant op een Flip Card : de Porthole Flip Card.

Het is eigenlijk een ‘gewone’ Flip Card maar nu is er ook in de achterkant van de kaart een cirkel uitgeponst waardoor je in eerste instantie dwars door de kaart heen kunt kijken. Het idee heb ik gezien bij de amerikaanse Stampin’ Up! demonstratrice Lyssa Griffin Zwolanek.

Het moeilijkste deel van deze kaart is het maken van de half uitgeponste cirkel op de voorkant van de kaart. Dit heb ik gedaan door de de bovenste snijplaat van mijn Snij- en EmbossMachine niet over de hele stans te leggen maar half over de stans. Hierdoor wordt alleen het deel tussen de platen uitgestanst en de rest niet.

De kaartbasis is trouwens gemaakt van Coastal Cabana kaartkarton en is gewoon doormidden gerild. Nadat ik de halve cirkel gestanst heb kon ik de delen buiten de cirkel ook rillen op het einde van de snijlijn.

Vervolgens heb ik de kaart dichtgevouwen en heb ik met een stans die 2 maten kleiner was de cirkel door zowel de voorkant als de achterkant gestanst.

Het boompje komt uit de Perfectly Plaid stempelset en is met Bermuda Bay inkt gestempeld op Basic White kaartkarton en daarna uitgeponst met de Pine Tree Punch. Daarna heb ik nog een boompje uitgeponst en deze aan de andere kant bestempeld. De pons is namelijk niet symetrisch, dus je kunt niet twee boompjes stempelen en dan ponsen. Tussen de twee boompjes heb ik een touwtje gespannen en daarna de boompjes met Glue Dots vastgezet. Op de buitenrand van mijn uitgeponste cirkel heb ik het touwtje daarna met glue dots bevestigd.

Met een stans die qua maat tussen de grootste en kleinste stans in viel en de keinere maat heb ik vervolgens uit Basic White nog de twee ringen gestanst waardoor ik mijn touwtje kon verbergen en mijn boompje een mooi frame kon geven.

Aan de voorkant van de kaart heb ik een strookje Pattern Party DSP gebruikt waar ik met de grootste cirkel een uitsparing heb gestanst.

Tot slot heb ik aan de binnenkant van de kaart nog de spreuk gestempeld uit dezelfde stempelset als het boompje. Ook deze heb ik met Bermuda Bay inkt gestempeld.