Afgelopen week maakte ik deze fun fold kaart tijdens een Facebook Live sessie.

Iedere woensdag om 20:00 houdt mijn upline Leonie Francois op haar Facebook pagina een Facebook live waarbij ze telkens iets anders maakt. Een keer per maand is dat een Mystery project. De dagen ervoor geeft ze een aantal aanwijzingen van spulletjes die we moeten klaarleggen en op woensdag avond maken we dan het project.

Dit keer had Leonie een fun fold kaart bedacht. De kaart bestaat uit 2 pockets aan de voorkant waar labels in kunnen maar de kaart kan ook nog gewoon open. Heel handig als je een kado-kaart wilt geven of bioskoop kaartjes of andere waardebonnen.

Ik het voor mijn kaart het fantastische Pattern Party DSP gebruikt. Dit DSP kun je alleen kopen als je een party organiseert en voor meer dan 200 euro omzet bij elkaar krijgt. Het papier is aan de ene kant heel kleurrijk (het gestreepte papier achter de kaart is er een voorbeeld van) maar aan de andere kant zitten allemaal mooie zwart-wit patronen.

De basis kaart is gemaakt van 1 vel Basic Black kaartkarton wat op een slimme manier gevouwen is waardoor je de pockets op de voorkant krijgt.

De labels heb ik uit Basic White en uit Basic Black kaartkarton gesneden. De randjes heb ik afgerond met een hoekpons die ik al jaren in mijn bezet heb.

Het zwarte label heb ik de stempelset Celebrate with flowers gebruikt en met Versamark ink gestempeld. Daarna heb ik wit embossingpoeder erover heen gestrooid en verhit met een heat tool .

Het witte label is een tekst uit de Happiest of Birthdays stempelset met nog wat bloemen uit Celebrate with flowers.

Op de voorkant van de kaart heb ik een label uitgestanst met een stans uit de Hippo & Friends dies. Daar heb ik een tekst opgestempeld uit de Biggest Wish stempelset. Ik heb de stansen uit de Playful Alphabet Dies gebruikt om een aantal keer het woord HAPPY te stansen uit Basic White en Basic Black kaartkarton en 1 keer uit het DSP. Deze heb ik allemaal op elkaar geplakt zodat je mooie dikke letters krijgt. Van de zijkant zie je het ‘zebra’-patroon.

Tot slot heb ik nog wat Rhinestone basic jewels gebruikt voor wat bling her en der.

Deze kaart is niet erg geschikt om verstuurd te worden via de post want hij is vrij zwaar. Tenzij de kaart naar een heel speciaal iemand gaat en je natuurlijk gewoon 2 postzegels wilt gebruiken!

Wil je de Facebook live aflevering nakijken waar we deze kaart maken, klik dan op deze link.
Wil jij ook dat mooie DSP papier? Neem dan contact met me op via het contactformulier.