Dit is mijn inzending voor de Prulleke kleurencombinatie van februari 2022: een valentijnskaartje.

Februari is natuurlijk de maand van Valentijnsdag en toen ik de kleurencombinatie van Leonie zag kon ik ook aan geen enkele ander thema denken. Valentijnsdag en bloemen horen voor mijn gevoel ook bij elkaar (vooral rozen!) en dus besloot ik de Artistically Inked stempelset erbij te pakken. Deze heb ik nog niet zo heel lang in huis terwijl hij al sinds mei vorig jaar in de catalogus staat. Er zit ook prachtig DSP bij, maar dit keer wilde ik mijn eigen DSP maken.

Ik nam een flinke rest Basic White kaartkarton zodat ik later het mooiste stuk eruit kon snijden. Daarop stempelde ik de verschillende afbeeldingen uit die stempelset met de kleuren inkt uit de kleurencombinatie. Het leuke van lukraak stempelen is dat het eigenlijk nooit fout kan gaan. Ik vind het ook heel ontspannend om te doen. Toen dat klaar was moest er naar mijn idee nog een accentje goud in en dat heb ik gedaan door de kleine stipjes uit de stempelset te stempelen met Versamark inkt en dit daarna te bestrooien met gouden embossingpoeder. Na verhitting met de heattool heb je mooie gouden stipjes op je kaart.

De kaartbasis is van Real Red kaartkarton en om het goud nog een keer terug te laten komen zit daar een mat op van Gold Foil. Daarop kwam mijn gestempelde en embosste paneel.

Tot slot moest ik nog een tekst verzinnen. Ik keek door mijn stempelsets, maar daar vond ik even niets geschikts. Zeker omdat de achtergrond zo druk is en ik daar de nadruk op wilde houden kon ik geen grote labels gebruiken. En dan komen de Playful Alphabet Dies heel goed van pas: je kiest gewoon je eigen tekst! In dit geval werden dat de letters L-O-V-E in Real Red. De You komt uit de nieuwe Amazing Thanks dies. De tekst heb ik uitgestanst in Real Red en de omtrek in een restje Gold Foil.

Ga jij een Valentijnskaartje sturen? Laat het me weten in het commentaar onder dit bericht.