Het is inmiddels februari. Tijd om een nieuwe bundel in de hoofdrol zetten. Dit keer is het de Hello Beautiful Bundel, onderdeel van de Abstract Beauty Suite.

De bundel is terug te vinden op pagina 49 van de voorjaarscatalogus. De stempelset is een verzameling organische vormen en ‘doodles’. Ook zijn er een aantal leuke teksten in deze set. De bijbehorende stansen zijn voornamelijk zeshoeken en onderdelen daarvan. De stansenset is aangevuld met een aantal cirkels en twee organische vormen die weer passen bij een van de vlekken en teksten uit de stempelset. Verder is er ook nog het prachtige Abstract Beauty 4″x6″ DSP. Dit is een nieuwe maat in het assortiment maar ik vind het erg fijn. Het pakketje papier past meteen in een lege stempelcase zodat ik het DSP makkelijk bij mijn stempels kan bewaren (wat ik ook al deed met de restjes DSP van de andere formaten). Maar door het formaat heb je maar erg weinig snijverlies.

In mijn kaart van vandaag zitten alle onderdelen verwerkt die ik hierboven noem plus een embossing folder. De Hive 3D embossingfolder hoort eigenlijk bij een andere Suite uit de voorjaarscatalogus (Heart & Home) maar ik vind hem ook perfect passen bij de zeshoeken van de stansenset!

Ook deze keer is de kaartbasis weer van Extra Stevig Basic White kaartkarton. Daarbovenop zit een paneeltje Basic White kaartkarton wat ik dus met die Hive 3D embossingfolder een structuur heb gegeven. Daarbovenop zit dan weer een strookje uit het Abstract Beauty DSP waar ik een mat onder heb gedaan van Just Jade kaartkarton.

Van een restje Basic White kaartkarton heb ik een zeshoek uitgestanst met de grootste zeshoekstans uit de stansenset. Hierop heb ik met Just Jade inkt de spreuk gestempeld en met Magenta Madness en Bumblebee inkt wat streepjes. Op het restje Basic White kaartkarton wat ik na het stansen overhield stempelde ik vervolgens de verschillende bloemige vormpjes met dezelfde kleuren inkt als ik hierboven al noemde. Ik knipte de bloempjes en blaadjes uit en plakte ze met lijm en gluedots op de zeshoek. Daarna kon de zeshoek met dimensionals op de kaart.

Ik ben heel tevreden over deze kaart. Het ontwerp is vrij eenvoudig en kan eigenlijk voor heel veel stempelsets gebruikt worden. De embossingfolder is niet perse nodig en in plaats van het DSP zou je ook gewoon effen kaartkarton kunnen gebruiken en de zeshoek kan ook een andere vorm zijn (cirkel, rechthoek of driehoek).