In onze tuin bloeien de tulpen. De subtiele roze en gele tinten maken mij helemaal blij. Dat subtiele heb ik geprobeerd na te maken in mijn kaart.

Ik begon deze keer met een stuk Basic White kaartkarton waarop ik met blending brushes en Polished Pink en Mango Melody een hele lichte kleur aanbracht.

Daarna nam ik nog een stuk Basic White kaartkarton en hierop stempelde ik met diezelfde kleuren inkt de bloemen. Deze stempel komt uit Artistically Inked, Inky’s Bundel van de maand. Door de inkt meteen van de intkpad op het papier te doen of eerst vlug of wat langer af te stempelen krijg je kleurverschillen in je afdruk. Ook stempelde ik met Evening Evergreen inkt de blaadjes. Ik vond de bloemen daarna wat te ‘clean’ dus ik besloot met een Mango Melody marker nog spetters aan te brengen.

Ik stanste de bloemen en bladeren uit met de Artistic Dies, deze stansenset hoort bij de Artistically Inked stempelset.

Toen ik daarna alle componenten op elkaar legde vond ik dat er nog textuur mistte. Om te beginnen besloot ik het grote witte paneel te embossen met de Tasteful Textile embossing folder. Maar ook dat was nog niet genoeg. De bloemen zelf waren nog te netjes. Maar hoe breng je daar textuur in? Nou.. je kreukelt ze gewoon tot een propje en ontvouwt het weer!

Nu vond ik het goed en dus kon ik alles plakken. Als kaartbasis nam ik Extra Stevig Basic White kaartkarton en als extra mat een paneel Evening Evergreen kaartkarton. Daarop plakte ik het witte paneel. Daarna plakte ik de bloemen met wat glue dots in het midden van de bloem op de kaart. Hierdoor kun de bloemblaadjes vrij bewegen. Tot slot plakte ik de blaadjes achter de bloemen.

Wat vind jij? Heb ik de sfeer en kleuren van de foto goed overgebracht op mijn kaart?

Heb je nu zelf een kaart gemaakt die geinspireerd is op mijn foto, stuur hem dan naar me op, post hem op mijn facebook pagina (https://www.facebook.com/IngridInkyCards) of zet hem op je eigen instagram met de tag #inkysinspiratie. Als je mij dan ook even noemt (@inne1974) dan vergeet ik zeker niet te kijken!