Met je spulletjes van Stampin’ Up! maak je niet alleen papieren projecten. Je kunt ze ook gebruiken om je glazen te etsen!

Zo gebruikte ik voor dit glas een van de hexagon stansen uit de Beautiful Shapes Dies om een hexagon uit te stansen uit een stukje vinyl. Ik had namelijk het negatief ervan nodig om een buitenrand te maken voor mijn uit te etsen vorm. Ook stanste ik de letter S uit met de Playful Alphabet Dies. Hiervan had ik het positief nodig.

Nadat ik de hexagon buitenkant en de letter S op mijn longdrinkglas had geplakt heb ik de rest van de randjes ook nog beschermd met wat schilderstape voor het geval ik wat zou knoeien. Daarna kon ik er etspasta overheen smeren. Dit is een bijtend smeerseltje wat glas dof maakt maar niet het vinyl aantast.

LET OP: hang niet met je brillenglazen boven de pasta want zelfs de dampen die ervanaf komen kunnen je glazen dof maken!!

En vijf minuutjes later kon ik mijn glas weer afspoelen met koud water en de schilderstape en het vinyl van het glas afhalen.

Superleuk resultaat en ook heel erg leuk om kado te geven. De etspasta werkt op alle soorten glas (drinkglazen, theelichthouders, spiegels, fotolijstjes). Het handigste zijn wel de glazen met een glad oppervlak en een bolling die maar 1 kant op gaat. Anders krijg je je vinyl niet recht op je glas en kan de etspasta onder de vouwen komen.

Wat zou jij maken met deze techniek?