Vanavond heeft Leonie François weer haar Facebook live. Het thema is Case the Catalogue en dit is mijn kaartje!

Hier rechts zie je een kaart die je ook in de jaarcatalogus op pagina 90 terug kunt vinden. En zoals je ziet heb ik mijn kaart vrijwel exact gelijk gemaakt maar met allemaal andere producten !! Ik heb namelijk de producten waarmee de voorbeeldkaart gemaakt is niet in mijn bezit (behalve de glossy dots) maar dat maakt voor deze challenge niet uit.

De meeste tijd kostte het maken van de achtergrond. Ik heb een stuk vellum genomen en met Starry Sky en Night of Navy Stampin’ Blends grote vlekken op het vellum gemaakt. Daarna heb ik wat alcohol overheen gedruppeld. De inkt gaat door elkaar vloeien waarna de alcohol verdampt en je het process weer kunt herhalen. Er onstaat op die manier een willekeurig patroon met donkere en lichtere vlekken. Ik sneed het vellum op maat en plakte het daarna met Seal op mijn kaartbasis van Pacific Point.

De twee grote strookjes Basic White gingen bij mij door de Wintry 3D embossing folder. Daarmee kreeg ik een relief van spar in plaats van conifeer.

Het takje vond ik wel lijken op een van de takjes uit Natuurlijk voor Altijd, dus deze heb ik met Starry Sky inkt op een stukje Basic White gestempeld en uitgestanst met de Forever Flourishing dies. Omdat mijn takje niet groot genoeg bleek heb ik hem doormidden gesneden… Dat was jou nog niet opgevallen, of wel?

De twee kleinere strookjes zijn in mijn geval een restje Basic White waar ik de stipjes uit Natuurlijk voor Altijd met Starry Sky op stempelde. En het Crumb Cake strookje kreeg met witte inkt wat takjes gestempeld. Op een ander restje Crumb Cake stempelde ik nog het woordje Hello en stanste dat uit met de kleinste cirkel van de Layering Circles Dies.

Daarna kon ik alles op elkaar plakken met lijm en/of dimensionals en kreeg het kaartje nog wat gele glossy dots net zoals het voorbeeld.