Dieren, dat woord viel me meteen op toen Leonie de nieuwe Tic Tac Toe challenge bekend maakte. En bij een dierenstempel denk ik aan Peekaboo Farm.

Leonie dacht dat ik weer een kerstkaart zou gaan maken met veel sneeuw en glitters, maar ik had meteen een kaartlayout in mijn hoofd voor een andere kaart bij de woorden Dieren – Bedankt – Cirkel.

In eerste instantie dacht ik dat ik de dieren uit Peekaboo Farm zou moeten maskeren met Masking Paper, maar dat was niet nodig. De kortste diertjes uit de stempelset zijn 3.5 cm hoog, dus koos ik ervoor om een stuk Basic White kaartkarton te snijden op 13cm x 13 cm. Met een potlood tekende ik heel lichtjes lijntjes op 4 cm van de rand zodat ik een soort Tic-Tac-Toe veld kreeg. Daarna kon ik de diertjes op de middelste buitenvlakken gaan stempelen. Omdat ik wilde gaan inkleuren met de Stampin’ Blend Markers (op alcohol basis) koos ik voor Memento zwarte inkt.

De ram en het paard zijn iets hoger, maar die konden mooi de hoeken in. Ik stempelde ze zodanig dat ale diertjes met hun hoeven elkaar zouden raken zodat ze in een cirkeltje zouden staan. Vervolgens heb ik mijn hulplijntjes uitgegumd en kon ik de diertjes gaan inkleuren. Ik gebruikte hiervoor de kleuren Petal Pink, Soft Suede, Smoky Slate en Crumb Cake.

Als kaartbasis koos ik vervolgens Smoky Slate kaartkarton en als mat ertussen Soft Suede. Toen bedacht ik me pas dat mijn vierkante enveloppes 14 cmx14 cm zijn… De kaartbasis moest dus max 13.8cm x 27.6 cm zijn (met een vouwlijn in het midden) en de mat maakte ik 13.3 x 13.3 cm. En dus moest ik van mijn Basic White stuk nog een ‘riefeltje’ afsnijden van alle kanten zodat ook de mat wat zichtbaar werd. De bovenste twee lagen heb ik afgeronde hoeken gegeven met een hoekpons (niet van Stampin’ Up!) die ik al jaren in mijn hobby-spulletjes heb.

In het midden van de kaart besloot ik dat ik een cirkel moest maken dus ik pakte de Layering Circles Dies erbij. De geschubde rand werd weer van Smokey Slate en de cirkel daarop is van Basic White kaartkarton. Met een sponge dauber heb ik wat Petal Pink inkt aangebracht aan de rand zodat ook die kleur nog wat terug zou komen.

De tekst komt uit de Flowers of Friendship stempelset. Ik heb aardig wat bedankt stempels, maar met al die diertjes moest er wel een “from all of us” bij. Ik stempelde met Smoky Slate en daarna konden de beide cirkels op elkaar geplakt en met dimensionals op de kaart.

De kaart pastte nog maar net in de envelop maar zo’n grote kaart is wel ideaal als je met veel mensen de kaart wilt tekenen.