Met mijn bundel van deze maand kun je ook heel gemakkelijk kerstkaarten maken. Stempels, kaartkarton en inkt.. meer heb je niet nodig.

Als je niet heel veel gekleurd kaartkarton hebt, dan is het verstandiger om een gekleurde mat te kiezen in plaats van een gekleurde kaartbasis. Die kaartbasis kost namelijk dubbel zoveel kaartkarton. Ben je een beginnende kaartmaker, dan zou ik adviseren om vooral Basic White (Extra stevig voor de kaartbasis en gewoon voor de gestempelde afbeeldingen) te gebruiken. En verder kun je je verzameling inkt en kaartkarton opbouwen door te beginnen met een set kleuren die je het meeste aanspreekt. Het makkelijkste is per kleurenfamilie (kaartkarton is ook in hele kleurenfamilies te koop waarbij je een aantal velletjes per kleur koopt in plaats van een heel pak van dezelfde kleur).

Ik heb alle kleuren al bij elkaar verzameld en dus kan ik vrij varieren, maar deze kaart is ook heel leuk met minder verschillende blauwtinten. Of je stempelt een keertje af waarbij je al 2 tinten met 1 stempelkussen kunt maken!

In mijn kaartje gebruikte ik Starry Sky, Tahitian Tide, Pacific Point en Balmy Blue inkt om de sneeuwvlok uit de Season of Chic stempelset te stempelen. Om de kleur Starry Sky te versterken gebruikte ik dezelfde kleur kaartkarton om een mat te maken tussen het Extra Stevig Basic White kaartkarton – wat ik als kaartbasis gebruikte – en het Basic White kaartkarton waarop ik stempelde.

De tekst heb ik met Starry Sky op een strookje Balmy Blue kaartkarton gestempeld. Deze tekst komt uit de Fantastische Feestdagen stempelset. Dit is een stempelset vol nederlandstalige spreuken die je op je kerst- en nieuwjaarskaarten kunt zetten. Het strookje heb ik aan de zijkanten schuin afgeknipt en met wat dimensionals op de kaart geplakt.

Deze kaart had al zoveel kleur dat ik het niet nodig vond om er nog wat bling bij toe te voegen.