Het is vandaag Wereld Kaartmaak Dag. Speciaal voor deze dag is deze Warm Welkom kit eerder uitgekomen.

Vandaag tussen 14:00 en 17:00 zal er een online evenement gehouden worden door Stampin’ Up! waarbij er 3 kaarten gemaakt worden en waarbij je ook zelf mee kunt knutselen. Deze bundel is een van de drie bundels waarmee een kaart gemaakt wordt en ik heb hem al eerder besteld zodat ik er alvast mee kon spelen. Dit is mijn kaart (deze ga je dus niet maken tijdens het evenement).

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een window kaart heb gemaakt en deze stempelset leek me hier wel geschikt voor. Ik sneed een heel vel Mint Macaron kaartkarton in de lengte doormidden en rilde een deel daarna nog een keer door de helft zodat ik een kaart kreeg die aan de bovenkant een vouw heeft.

Daarna sneed ik aan de voorkant een stuk af : een beetje op het oog, maar het is ongeveer 3.5 centimeter vanaf de vouw. Van het overgebleven stuk sneed ik vervolgens nog een stuk van ongeveer 7 centimeter voor de onderkant van de kaart.

Uit Window Sheet sneed ik een stuk van 10×14.3 centimeter. Op het smalle strookje bovenin en het grotere stuk onderin deed ik wat Stampin’ Seal en daarna plakte ik het stuk Window Sheet er overheen zodat ik weer een ‘hele’ kaart had. Vervolgens sneed ik uit een patroontje van het Design a Daydream DSP twee paneeltjes die ik op de boven en onderkant van de voorkant kon plakken.

Het smalle strookje Mint Macaron wat ik had overgehouden van het snijden was precies groot genoeg om een stans uit de Warm Welcom Dies te gebruiken. Hierop stempelde ik de twee teksten uit de Warm Welkom stempelset met Memento zwarte inkt. Op een restje Basic White kaartkarton stempelde ik met diezelfde inkt ook nog de stapel kadootjes. Deze kleurde ik met Stampin’ Blends (Old Olive, Daffodil Delight, Pool Party, Petal Pink en Blackberry Bliss) en stanste de afbeelding daarna uit met de coordinerende stans uit de Warm Welcome Dies.

Het leek me leuk om ook aan de binnenkant iets te stempelen. En dus sneed ik een paneel Basic White voor aan de binnenkant van de kaart (10×14.3 cm). Ik stempelde de bos bloemen zodanig dat ze zichtbaar zouden zijn door het plastic velletje aan de voorkant en kleurde de afbeelding daarna in met dezelfde Stampin’ Blends als ik hiervoor al had gebruikt. Dit paneeltje plakte ik daarna in de kaart.

De stapel kadootjes plakte ik met dimensionals op het uitgestanse Mint Macaron paneeltje. En dat kon ik daarna met dimensionals weer op de kaart plakken.