Vellum is een fantastisch product als je een drukke achtergrond wat wilt vervagen. Zoals in deze kaart.

Ik vind het Fitting Florets papier echt prachtig, maar sommige designs zijn ook erg druk. Als je daar vervolgens nog een tekst op wilt plaatsen dan valt de tekst een beetje weg. Dat heb ik in deze kaart opgelost door de tekst op Vellum te stempelen en deze ook wat verder van het DSP af te houden door dimensionals. Hierdoor vervaagt de achtergrond zelfs nog meer en is de tekst prima te lezen.

Mijn kaartbasis is van Night of Navy kaartkarton. Daarop zit een mat van het Evening Evergreen Glimmer Paper. Voordat ik dit opplakte heb ik eerst wat takjes uitgestanst met de Framed Florets Dies (even wat adhesive sheet op de achtergrond, dan krijg je handige stickers). Ik vind het namelijk zonde om een heel stuk Glimmer Paper wat je toch niet gaat zien te laten zitten.. daar kan ik makkelijk wat uitstansen en dat valt later helemaal niet meer op!

Op het Glimmer paper plak ik ten slotte nog een van de designs van het Flitting Florets DSP.

Uit Evening Evergreen stans ik met de Framed Florets Dies ook nog een mooi ovalen frame. Hierachter plak ik mijn bestempelde stuk vellum en ik knip het vellum daarna langs de ovalen buitenrand van het frame af. Met dimensionals plak ik het frame daarna op de kaart waardoor er wat meer ruimte komt tussen het vellum en de achtergrond.

De eerder uitgestanste blaadje kan ik makkelijk erbij plakken en maken deze kerstkaart af.