Deze megagrote kaart is de eerste kaart waarmee ik mee doe bij de facebook groep Swap Groep Kaarten.

Gelukkig is het geen traditionele swap waarbij je naar alle deelnemers een kaart stuurt want dichtgevouwen is deze kaart 15x16cm en behoorlijk dik. Ik heb er ook 2 hele A4-vellen Daffodil Delight kaartkarton, 1 vel Old Olive kaartkarton en een half vel (dus 6″x12″) Design a Daydream DSP voor gebruikt.

In de Facebook groep krijg ik iedere maand een opdracht om een kaart te maken (met vaak een YouTube voorbeeld erbij en de afmetingen van alle onderdelen) en deze keer is dit het YouTube voorbeeld :

Dit filmpje gebruikt inches maar in de Facebook groep is ook een vertaling gemaakt naar de maten in cm. De ‘kaart’ ziet er indrukwekkend uit, maar is eigenlijk niet heel moeilijk om te maken. Het is gewoon heel veel snij- en rilwerk.

In het midden van mijn kaart heb ik twee Basic White paneeltjes gebruikt in plaats van DSP (op de achterkant zit ook zo’n paneel). Ik wilde mijn kaart niet nog veel zwaarder en dikker maken met allerlei uitgestanste onderdelen etc. Het DSP wat ik gebruikt had leek een beetje op de stempels uit Simply Fabulous en dus heb ik die stempelset gebruikt voor het midden. Door de bloemen en blaadjes wat willekeurig rond de tekst te stempelen maakte ik de aansluiting naar het DSP.

De kleuren inkt die ik gebruikt heb zitten trouwens ook in het DSP : Blackberry Bliss, Daffodil Delight, Old Olive en Petal Pink.

Ik zie nu trouwens pas dat in het filmpje twee kleuren mat zijn gebruikt… Ik heb dat in mijn kaart niet gedaan en ik vind het zo ook mooi.

Zoals ik al schreef is dit de keerste keer dat ik met deze facebook groep mee knutsel. Ik weet nog niet welke projecten er allemaal voorbij gaan komen, maar ik zal jullie in ieder geval op de hoogte houden. De kaarten moeten voor de 25 verstuurd zijn, dus tegen het einde van volgende maand zal ik een nieuwe post maken maar dan met de kaart van februari!

Ow, ik ga de maten in cm van deze kaart hier niet posten, daarvoor moet je maar lid worden van die groep 😉