Dit is een opdracht van Prulleke’s Facebook live en ik vond hem lastig deze keer. En dus trok ik mijn halve verzameling uit de kast 😀

De opdracht was om de kaart op pagina 78 van de Stampin’ Up! jaarcatalogus te CASE-en (zie links op de foto). CASE betekent Copy and Share Everything. Het komt erop neer dat je een kaart gebruikt als inspiratie voor jouw kaart waarbij je de kaart mag namaken, of alleen de layout gebruikt, of de kleurencombinatie, of het ‘gevoel’ wat de kaart jou geeft en daarna wel deelt waar je inspiratie vandaan kwam.

Zoals je kunt zien heb ik zeker de layout gekopieerd al heb ik geen enkel product wat op de voorbeeld kaart stond. Maar ik heb geprobeerd producten te vinden uit mijn verzameling die zoveel mogelijk overeen kwamen met het voorbeeld. En dat is me aardig gelukt, al zeg ik het zelf!

Mijn basiskaart is van Blackberry Bliss kaartkarton. Hierop zit een paneeltje uit het Design a Daydream DSP.

Daarop zit een stuk Basic White wat ik eerst met een van de nieuwe Basics 3D Embossing folders heb bewerkt en daarna boven en onder heb afgescheurd. Daarna kon dit op de kaart geplakt worden.

Het volgende element is het raster. In de Chic Dies zit een raster wat ik een goed alternatief vond. Ik pakte een restje Blackberry Bliss kaartkarton, deed er Adhesive Sheet achter en stanste het raster daarna uit. Ik scheurde het daarna doormidden zodat ik een wat smaller deel overhield en dit plakte ik als een sticker op de kaart (lang leve de Adhesive sheet!)

De vlaggen uit de oorspronkelijke kaart heb ik nagemaakt met de Stylish Shapes dies in de kleuren Mint Macaron en Daffodil Delight. Deze kleuren zitten namelijk ook in het DSP wat in de achtergrond zit. Ik heb de gele vlag doorgeknipt en ben iets afgeweken van het origineel door de gele vlaggen andersom achter de groene vlag te plakken. Op die manier zie je namelijk nog net wat meer van het raster en dat vond ik mooier. De vlaggen plakte ik daarna met dimensionals op de kaart.

Tot slot de cirkel. Deze stanste ik ook met de Stylish Shapes dies uit Blackberry Bliss kaartkarton. De tekst Birthday Wishes komt uit de Sending Smiles stempelset en de ballonnen uit de Days to Remember stempelset (had ik al gezegd dat ik mijn halve verzameling uit de kast had getrokken voor deze kaart?). Ik koos voor de ballonnen omdat ik dit keer eens geen bloem op mijn kaart wilde zetten. Ik heb de tekst wat gebogen in de vorm van de cirkel en daarna met Versamark gestempeld. Met wit embossingpoeder en een heattool heb ik de tekst en ballonnen vervolgens heat-embossed.

Ondanks dat ik dus heel veel verschillende componenten en texturen op de kaart heb gedaan vind ik het nog steeds wel een mannenkaart. Geen wilde kleuren, geen bloemetjes. Wat vind jij?