Ik liep laatst door de Plus supermarkt en keek eens goed naar het logo : wat een leuke kleurencombinatie!

Inspiratie voor een kaart komt van overal om je heen. Pinterest is natuurlijk een hele bekende maar kijk eens goed om je heen : overal zie je structuren, vormen en kleurencombinaties. En die zou je natuurlijk kunnen vertalen naar een kaart!

Ik koos dit keer ervoor om alleen de kleurencombinatie te gebruiken en niet de vier blaadjes uit het logo. Op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White plakte ik drie stroken (Starry Sky, Real Red en Granny Apple Green) kaartkarton die ik eerst met hun coordinerende inktkleur had bestempeld met de stipjes uit Blij en Bloemrijk.

Daarna sneed ik een paneel Basic White kaartkarton wat 2 cm smaller was als de breedt van mijn kaart en hierop stempelde ik de grote rechthoek uit Watercolor Shapes. Door de stempel eerst af te stempelen krijg je een iets subtielere kleur.
En nog een tip: begin bij de middelste kleur (in dit geval Real Red) zodat je de afdrukken goed kunt uitlijnen.

Op de groene afdruk stempelde ik daarna met Shaded Spruce inkt de tekst die uit Blij en Bloemrijk komt.

Achter dit paneel plakte ik eerst nog een paneel Shaded Spruce kaartkarton voordat ik beide op de kaart plakte.

De bloemen komen ook uit Blij en Bloemrijk en deze heb ik weer met dezelfde kleuren inkt gestempeld op een restje Basic White. Ik kon ze daarna uitstansen met de coordinerende Irresistible Blooms dies. Door de randjes iets omhoog te krullen met mijn vouwbeen kregen de bloemen iets meer dimensie. Ik plakte ze ook met dimensionals op de kaart. En daarmee vond ik dat mijn kaart af was!