Je kunt het niet gemist hebben : Zany Zoo was mijn bundel voor deze maand! Als laatste laat ik deze twee kaarten zien.

Het is een Step-it-up. De kaart met de zwart-witte ondergrond is voor een starter en heb je ook een stansapparaat, dan kun je de kaart maken met de zwart-blauwe achtergrond.

De eerste kaart heeft een kaartbasis van Gray Granite kaartkarton. Daarop zit een mat van Basic Black kaartkarton. Ik heb daarna een stuk Basic White kaartkarton gepakt en de Zany Zoo beestjes met Memento inkt gestempeld. Toen de zwarte inkt goed droog was heb ik mijn Stampin’ Blends markers erbij gepakt : Gray Granite, Lemon Lime Twist, Daffodil Delight, Pool Party en Fresh Freesia. Daarbij heb ik wel gebruik gemaakt van de donker en lichte varianten van de kleur maar ik heb niet ‘geblend’. Je ziet het bij de lama (lichtere vacht, donkere armen/benen), schildpad (donkerder schild, de rest lichter) en bij de tijger (donkere en lichtere vlekken). Daarna heb ik de rechthoeken gesneden : De linkerkolom is 4 cm. De hoogte van de schildpad is 6 cm en die van de tijger 7 cm. De rechterkolom is 5 cm. De hoogte van de lama is 9 cm en de ballonnen 4 cm.

Op een strookje Gray Granite heb ik nog de spreuk gestempeld en deze met dimensionals op de kaart geplakt.

De andere kaart heeft ook een Gray Granite kaartbasis maar deze keer heb ik met Basic Black en Pool Party aparte paneeltjes gemaakt. De Pool Party stukken zijn net zo groot als de witte vlakken op de eerste kaart en de Basic Black matten daar achter zijn telkens 0.5 cm breder en langer dan de Pool Party vlakken. Nadat ik de spreuk op het paneeltje rechtsonder had gestempeld kon ik ze alvast op mijn kaartbasis plakken. Op een restje Basic White heb ik 3 beestjes uit Zany Zoo gestempeld met Memento inkt en dezelfde Stampin’ Blends Markers erbij gepakt als bij de eerste kaart. Dit keer heb ik wel ‘geblend’. Dat zie je vooral in de stoel van de lama en bij de krokodil. Ik kleur dan eerst het hele vlak met de lichte kleur. Daarna ga ik met de donkere kleur over de delen die ik donkerder wil hebben. Waarna ik met de lichtere kleur de donkere kleur wat vermeng om de harde overgang tussen donker en licht te verminderen. Als ik de tegenstellingen nog niet genoeg vind, dan herhaal ik dat soms nog een keer (dus weer met donker eroverheen en met de lichtere kleur weer mengen). Aan de achterkant van je papier zie je dat je in dat geval erg veel kleur in je papier brengt maar daardoor mengen de kleuren zich ook erg mooi. Toen ik tevreden was over de kleuren heb ik de beestjes uitgestanst met de coordinerende Zany Zoo Dies en deze met dimensionals op de kaart geplakt.

Het idee voor deze twee kaarten kwam trouwens van Stampin’ Up! demonstratrice Audra Monk. Ik vond ze zo leuk dat ik ze nagemaakt heb!