Het bedanktkaartje op de foto is het bedanktkaartje voor mei. De andere kaart is een bonus ‘omdat het kan’.

Het bedanktkaartje voor deze maand heb ik gemaakt met de scheerschuimtechniek. Hierbij spuit je een laagje scheerschuim op een vlak oppervlak (ik gebruikte een laag bakblik) en daaroverheen druppel je verschillende kleuren inkt refills. Met een sateprikker ga je vervolgens door het schuim heen totdat er een gemarmerde kleurenmix ontstaat. Dan druk je je kaartkarton even stevig op de laag scheerschuim waarna je het scheerschuim in 1 beweging van je kaart af veegt (ik gebruikte een deegschraper maar een geodriehoek of lineaal werkt ook). En voila! het gemarmerde wat op je scheerschuim zat, zit nu ook op je kaartkarton!

Als je niet te hard in je scheerschuim drukt dan kun je met dezelfde laag scheerschuim nog 2 tot 3 extra paneeltjes inkleuren. En dat is dus de reden dat ik ook het tweede kaartje kon maken. Daar zie je dat de kleuren veel verder door elkaar gemixt zijn dan de eerste 2 paneeltjes die ik voor mijn eerste kaart gebruikte. Je kunt daarna nog verder gaan met het scheerschuim maar het effect zal steeds minder worden.

En toegegeven.. het is wel even een geklieder met dat scheerschuim maar het ruikt daarna heerlijk zepig en je hebt unieke paneeltjes op je buro liggen! Want je krijgt gegarandeerd geen tweede exact gelijke afdruk gemaakt.

De hierboven genoemde techniek kun je met allerlei kleuren inktrefills doen. Houd er wel rekening mee dat je kleuren kiest die samen geen ‘modder’ maken. Rood en groen mixen nu een maal niet zo mooi samen als bijvoorbeeld geel en blauw (dan krijg je er nog groentinten bij).

In dit geval combineerde ik Petal Pink, Flirty Flamingo en Melon Mambo. Dat is ook de reden waarom ik bij mijn bedanktkaartje voor de kaartbasis en een mat voor achter mijn kleinere paneeltje koos voor Petal Pink kaartkarton. De tekst Bedankt komt uit de stempelset Echt iets bijzonders en het zwarte lintje zorgt voor een herhaling van het zwart.

Het verjaardagskaartje is volledig geinspireerd op het roze paneeltje wat uit de scheerschuim kwam. Het deed me zo denken aan fondant dat ik meteen moest denken aan cupcakes. De nieuwe stempelset Een rondje gelukswensen heeft een cupcake stempel en dus was de keuze zo gemaakt. Ik ponste twee cirkels uit met de 2 3/8″ pons en de 1 3/4″ pons. Op de grootste stempelde ik de tekst Ik Wens Jou en op de kleinere stempelde ik de cupcake. Op een restje Melon Mambo stempelde ik “een fijne verjaardag” en die knipte ik vrij kort langs de tekst uit. De kaartbasis voor deze kaart is Extra Stevig Basic White kaartkartonen achter het paneel zit nog een mat Melon Mambo kaartkarton.

Wil je nu graag mijn bedanktkaartje hebben? Dan heb je nog maar een paar dagen om een bestelling te doen op https://ingridnellen.stampinup.net/ (vergeet de gastvrouw code op deze site niet) of door mij een berichtje te sturen. Iedereen die in mei een bestelling doet zal ik dit bedanktkaartje en een kleinigheidje toesturen.