De uitdaging voor de woensdagavond Facebook live uitzending van mijn upline Leonie (Prulleke) is deze keer Opposites oftewel Tegenstellingen.

En de tegenstelling van deze keer is : plat versus diepte met dezelfde layout. Ik ‘moest’ deze keer dus twee kaarten maken waarbij de ene kaart maximaal 1 laag had op de basiskaart terwijl de andere kaart heel veel verschillende laagjes moest hebben. Nou… laat ik nu net de Translucent Florals stempelset binnen hebben! Deze stempelset met bijbehorende stansen komt in de najaarscatalogus maar ik kon hem al bestellen omdat ik met een Stampin’ Up! evenement meedoe later deze maand. En met de stansen kun je verschillende soorten bloemen en blaadjes uitstansen die samen prachtige bloemen vormen. En dat heb ik gedaan met vellum.

Nadat ik de blaadjes had uitgestanst heb ik met een sponge dauber en Berry Burst inkt de bloemblaadjes wat kleur gegeven (vanuit het midden startend naar buiten wrijven met steeds minder druk). De blaadjes heb ik met Garden Green inkt behandeld. Dat moest daarna drogen want inkt op Vellum heeft even tijd nodig om te drogen voordat het niet meer afgeeft (je het kunt plakken).

De dag erna heb ik de kaart afgemaakt. Op een kaartbasis van Garden Green kaartkarton plakte ik een mat van Berry Burst kaartkarton en daarop ging een paneeltje wit Textured Shimmer DSP wat ik in vieren had gesneden.

De blaadjes heb ik door de lengte een vouw gegeven en de bloemblaadjes heb ik met mijn vouwbeentje wat omhoog gekruld. Daarna kon ik de bloemblaadjes met Glue dots op elkaar plakken. Ik heb ze met wat tear-and-tape op de kaart bevestigd. De blaadjes heb ik daarna ook met glue dots onder de bloemen vastgemaakt. De bloemhartjes zijn een aantal Iridescent Pearls Basic Jewels.

Op een klein rechthoekig stukje Garden Green kaartkarton heb ik de tekst gestempeld in witte inkt wat een heel subtiel effect geeft. Het luchtige doorzichtige van de bloemen wilde ik namelijk ook in de tekst doorvoeren. Het rechthoekje kon ik daarna met dimensionals op de kaart plakken.

En daarmee was mijn diepte kaart af. Ik ben echt heeeel tevreden hoe deze kaart geworden is. Ik vind de kleurcombinatie fantastisch en die bloemen…..

En toen moest de platte kaart nog. De opdracht was dus om ook zoveel mogelijk dezelfde layout aan te houden. De opdeling van de achtergrond van eerste kaart in vier delen moest ik dus ook terug laten komen in maar 1 laag… En zou het me lukken om de meerkleurige achtergrond ook na te doen?

Ik besloot dat de kaartbasis voor de platte kaart ook Garden Green kaartkarton moest zijn. En de laag erop moest dan Basic White zijn (anders kon ik er niet met meerdere kleuren op stempelen). Ik sneed een mat van Basic White en stempelde de bloemen uit de Translucent Florals stempelset met Berry Burst inkt en de blaadjes met Garden Green inkt.

Daarna heb ik het witte paneel opgesneden in 4 delen en de randen van elk paneel met een spong dauber en berry burst inkt aangestreken. Met Garden Green inkt stempelde ik de tekst rechtsonder in de hoek en daarna heb ik de paneeltjes op de kaart geplakt. Door de berry burst randjes krijg je toch het idee dat er meer lagen zijn.

Als losstaande kaart vind ik deze platte kaart eigenlijk ook heel erg leuk maarja.. langs die ‘diepte’ kaart valt deze kaart dan toch een beetje in het niet..