Meestal plaats ik hier kaarten voor vrolijke gelegenheden, maar af en toe moet ik helaas ook een condoleance kaart maken…

Vorige week kreeg ik te horen dat de schoonvader van mijn neef vrij plotseling overleden is. Het is natuurlijk altijd triest om te horen dat er iemand is overleden maar soms kun je het rationeel beredeneren dat het ‘beter zo’ is. In dit geval was dat dus niet zo: hij is overleden als gevolg van een ongeval tijdens het wielrennen en dat is natuurlijk een vreselijke schok.

Het minste wat ik kan doen is een kaartje sturen en dus ben ik aan de slag gegaan voor een condoleance kaartje.

De kaartbasis is van Extra Stevig Very Vanilla kaartkarton. Daarop zit een mat Pebbled Path kaartkarton en daarover zit een paneeltje Very Vanilla waar ik op gestempeld heb.

Ik begon met het beinkten van een stempelblok (maat H) met Moody Mauve inkt. Dit blok heb ik daarna bespoten met alcohol uit een Stampin’ Spritzer. Daarna heb ik het blok op het paneeltje gedrukt. Het eindresultaat is altijd anders en het geeft een mooie achtergrond voor mijn hoofdafbeelding.

Deze komt uit de stempelset Bottled Happiness. De fles heb ik in Pebbled Path inkt gestempeld en de takjes in Moody Mauve inkt (1 takje is de afgestempelde versie).

Daarna heb ik een stempelset gepakt die in de nieuwe najaarscatalogus komt : Herfstwensen. Een mooie set met herfstbladeren maar ook met allerlei condoleance-teksten. Die moest ik in mijn collectie hebben! De twee stempels met tekst heb ik gestempeld in Pebbled Path inkt en daarmee was deze kaart af.

De kaart heb ik diezelfde dag dat ik van het overlijden hoorde al verstuurd, maar ik plaats hem nu pas op mijn blog zodat ik er zeker van ben dat de kaart al aangekomen is.