Vanavond tijdens Leonie François haar Facebook live uitzending is het thema Layout en dit is mijn kaart.

Waar ik vorige week behoorlijk dicht bij de opgegeven opdracht bleef heb ik vandaag wat meer creatieve vrijheid genomen. Toen ik vorige week deze opdracht zag heb ik toch even na moeten denken wat ik zou gaan doen. Misschien 2 soorten DSP schuin afsnijden en een tekstblok eroverheen? Dat is de meest logische keuze bij deze layout. Maar zou ik ook iets anders kunnen doen?

Opeens had ik een idee! Wat als ik de schuine lijn ook echt een schuine lijn laat zijn? Een stuk lint/draad waar kerstlampjes aan zitten… Met dat idee ging ik aan de slag!

Ik koos voor een kaartbasis van Poppy Parade kaartkarton, een stuk DSP uit het Joyful 12″x12″ DSP pakket en een stuk gouden Simple elegant Trim als draad.

De lampjes kregen de kleuren Crushed Curry, Granny Apple Green en Melon Mambo. Ik heb de Merry & Bright Dies gebruikt om de lampjes eerst uit te stansen. Daarna heb ik ze met dezelfde kleur inkt als het kaartkarton nog een keer gestempeld (Stralende kerst stempelset) en met zwarte inkt het gloeidraadje gestempeld.

De fittingen heb ik uit een restje Distressed Gold Specialty Paper gestanst. Ook heb ik met zwarte inkt de tekst-stempels op datzelfde gouden papier gestempeld en daarna uitgeknipt. Door die teksten vrij dicht onder elkaar te plakken krijg je hetzelfde idee als de rechthoek uit de layout.

Het makkelijkse was daarna om eerst de lampjes op het DSP te plakken met dimensionals en daardoorheen het Simple Elegant Trim te rijgen. Op die manier kon ik de uiteindes aan de achterkant met een plakbandje vastplakken voordat ik het geheel op de kaartbasis plakte. De kleine lusjes bleven niet helemaal goed zitten dus daar heb ik een opgerold stukje glue dot achter geplakt.

En zo begin ik langzaamaan aan het opbouwen van mijn kerstkaarten voorraad. In November ga ik weer elke dag een kaart maken, maar het kan geen kwaad om nu al een start te maken!