Een Shaker card is een kaart waarin losse pailletten zitten die je door je kaart kunt schudden.

De makkelijkste manier om een shaker card te maken is zoals ik dit kaartje heb gemaakt.

  • Je stempelt op een stukje kaartkarton een achtergrond. Ik heb de sprinkel-stempel uit Sweet Ice Cream gebruikt in verschillende kleuren op Very Vanilla kaartkarton.
  • Dat kaartje steek je in een opbergzakje voor wenskaarten (bij de Action koop je er 50 voor nog geen euro).
  • Je doet er wat pailletten bij of in dit geval gekleurde ‘sprinkels’ die bij de Sweet IceCream suite hoorde begin dit jaar. Ze zijn helaas niet meer te koop, maar ik heb nog 1.5 doosje liggen.
  • Je vouwt het zakje langs je gestempelde kaartkarton naar achteren en plakt het op de achterkant vast. Daarna plak je dat op je kaartbasis (in dit geval Very Vanilla) en je basis van je schudkaart is al af!

Ik heb de kaart afgemaakt met een strook Daffodil Delight waar ik de teksten op gestempeld heb. Deze komen ook uit Sweet Ice Cream. Ik heb vlaggetjes geknipt aan de uiteinden van het strookje en daarna met een stukje lint (ook uit de Sweet Ice Cream suite en nu niet meer te bestellen) op de kaart geplakt.

Er zijn nog een aantal andere manieren om een shakercard te maken. In de toekomst zal ik nog andere manieren laten zien.