Vorige week liet Leonie François de layout challenge voor deze week zien. En ik wist dat ik dit keer geen kaart ging maken!

Ik zit namelijk al een tijdje te denken om zelf een klein foto-albumpje te maken voor de foto’s die er gemaakt zijn tijdens On Stage in Ahoy Rotterdam begin dit jaar. En ik had nog een aantal dagen vakantie dus ook genoeg tijd om het af te krijgen voor vandaag!

Ik ga niet echt een handleiding schrijven hoe ik dit boekje heb gemaakt, want eerlijk gezegd heb ik het grotendeels op mijn gevoel gemaakt. Maar het begon met een stukje cardboard (dat stevige karton wat bij veel pakken 12″x12″ DSP meekomt ter bescherming van het papier). Ik sneed het eerst op de goede hoogte : 14.5cm. En daarna sneed ik er 2 stukken van 10cm af en een stuk van 8.5cm. Van dat laatste stuk sneed ik daarna ook nog twee driehoeken waardoor ik de goede vorm had voor de rechterflap. Tot slot sneed ik nog twee smalle strookjes van 14.5 cm x 1.5 cm voor de 2 ‘ruggen’ van mijn boekje.

Als afsluiting van het boekje heb ik mini-magneetjes gebruikt, dus die heb ik daarna op de goede plaats op het cardboard geplakt.

En daarna heb ik het Countryside Rose DSP gepakt en ben gaan bedenken welke designs ik mooi vond voor de voor en achterkant. Ik had al uitgemeten dat 1 vel van het DSP niet genoeg was voor de hele voorkant dus besloot ik dat mijn flap en 1 ‘rug’ een andere kleur zouden krijgen. En hier heb ik dus geen maten van.. ik heb eerst de linkerbuitenkant beplakt en een strook van 2cm rondom gehouden. Dit stuk DSP heb ik door laten lopen tot halverwege de ‘rechter-rug’. Daar heb ik toen een ander patroon DSP op geplakt en daarmee heb ik de rechterflap aan de buitenkant beplakt. Daarna heb ik de strook van 2 cm rondom teruggevouwen naar de binnenkant van mijn boekje. Vervolgens heb ik de binnenkant beplakt waarbij ik dus begonnen ben bij de rechterflap en daarna een rechthoek voor achterkant en linkerkant van mijn boekje. Dit was eerlijk gezegd het moeilijkste deel!

De bladzijdes heb ik gemaakt door 3 kleuren uit het Countryside Rose DSP te kiezen (Petal Pink, Pretty in Pink en Melon Mambo) en daar rechthoeken te snijden van 13.5 cm hoog en 19 cm breed. Met een rillijn op 8.5 cm maak je daarmee de pagina’s. Ik heb de gerilde delen niet in elkaar gestoken maar ik heb elke bladzijde aan de volgende vastgeplakt met Tear-n-Tape (alleen links, rechts en onder). Hierdoor krijg je tussen de kleuren telkens pockets!

Helaas kon ik met mijn 1 3/4″ cirkelpons geen halve cirkels uit de bovenkant van de bladzijdes ponsen want 2 lagen kaartkarton was toch echt te dik voor mijn pons maar met een potlood en een schaar kom je ook een heel eind! De pockets kregen elk een tag Basic White kaartkarton van 11 cm x 7 cm. Ik dacht eerst om al deze tags te voorzien van een lintje, maar dan werd mijn inhoud te dik. Dus nu heb ik het om en om met een lintje (wit gerafeld lint) danwel met een gekleurde halve cirkel (1 3/4″ cirkel ponsen, halverwege rillen en om de bovenkant van je tag plakken) bovenin.

Ik had ergens gezien dat die persoon vervolgens de twee buitenste pagina’s tegen de kaft plakte, maar na wat uitproberen kreeg ik het niet voor elkaar om dan het boekje goed open te doen, dus besloot ik om alleen de achterste pagina vast te plakken tegen het middelste paneel van mijn kaft (uitgelijnd tegen de vouwlijn aan de linkerkant)

En toen kon het leuke werk beginnen!! Ik heb met mijn Selphy foto-printertje foto’s geprint en ik heb letters gestanst met de Mini Alphabet Dies. Verder heb ik de 1 3/4″ en de 2″ cirkelpons nog gebruikt en de Classic Letters stempelset. Ik moet zeggen dat ik heel erg trots ben hoe mooi dit albumpje geworden is!! En omdat een filmpje vaak meer zegt heb ik hier nog een kort filmpje waar ik door mijn boekje blader.

Het Countryside Rose DSP is trouwens niet te bestellen. Ik heb het gekregen omdat ik een verkoop-challenge van Stampin’ Up! heb behaald. Maar een boekje zoals deze kun je natuurlijk met elk DSP maken als het maar 12″x12″ is. De 6″x6″ vellen DSP zijn net te klein om de voorkant goed te kunnen beplakken. Of je maakt je boekje wat minder hoog, dan lukt het wel!

Ow… en ik bedenk me net dat ik op het filmpje lege tags laat zien tussen de pagina’s. Op die tags ga ik binnenkort nog wat meer beschrijven wat ik in die paar dagen op On Stage beleefd heb. Daar heb ik namelijk geen tijd meer voor gehad. Maar nu ik de foto’s alvast gebundeld heb komen die verhaaltjes er ook nog wel bij!