In deze blog laat ik zien hoe je met vrij eenvoudige stappen een hele simpele kaart kunt aanpassen naar iets interessanters.

Kaart 1

De eerste kaart is vrij eenvoudig. De kaartbasis is gemaakt van een half A4 vel van het Pool Party kaartkarton. Op een strook Basic White kaartkarton heb ik de bloem gestempeld (3 stempels uit Celebrate with Flowers stempelset. Deze strook heb ik op de kaartbasis geplakt en aan de rechterkant heb ik de tekst gestempeld.

Kaart 2

Kaart 2 gaat een stapje verder. Ik gebruik nog steeds de strook Basic White kaartkarton met de bloem erop gestempeld. Maar in plaats van een Pool Party kaartbasis gebruik ik een Basic White kaartbasis waar ik aan de voorkant een strook van zo’n 2 centimeter af gesneden heb. Het restant van de voorkant heb ik beplakt met een stukje Pattern Party DSP. Ook heb ik de witte strook nu met dimensionals op geplakt. De tekst heb ik op ook niet op de voorkant gestempeld maar op de binnenkant van de kaart. Omdat er een strookje aan de rechterkant van de voorkant ontbreekt zie je de tekst ook als de kaart gesloten is.

Kaart 3

Kaart 3 gaat nog een stapje verder. In plaats van een strook Basic White kaartkarton heb ik nu een strook Pacific Point kaartkarton gepakt. Dit heb ik eerst met de dots uit de Checks & Dots embossing folder bewerkt. De bloem heb ik gestempeld op een stukje Basic White kaartkarton welke ik met de Stitched Rectangles dies heb uitgestanst. Tot slot heb ik achter de witte rechthoek en stukje Evening Evergreen Chevron Weave Ribbon geplakt. De rest van de kaart is gelijk aan kaart 2. Een aantal blingsteentjes (Blue adhesive backed gems) maken deze kaart af.

Zo zie je dat je met alleen inkt, papier en een stempel al hele leuke kaartjes kunt maken. Maar om je kaartje net wat meer te geven kun je DSP toevoegen en wat dimensie door dimensionals te gebruiken of een stukje weg te snijden uit je kaart.

En met een Stans- en Embossmachine erbij kun je helemaal los gaan: je stanst vormen uit, je geeft je papier relief en voegt zelfs lint en bling toe. Kaart 3 ziet er een heel stuk indrukwekkender uit dan kaart 1 en toch is het niet veel moeilijker! Er zijn gewoon wat meer producten gebruikt.