Ik moest vlug veel verjaardagskaarten maken en dan is een One Sheet Wonder een uitkomst.

Op YouTube kwam ik dit filmpje tegen van een amerikaanse Stampin’ Up! Demonstratrice die een Double One Sheet Wonder laat zien. Het papier wat ze liet zien heb ik niet, maar ik heb wel het Penguin Playmates papier wat je nu gratis krijgt tijdens Sale-a-Bration bij een bestelling van 60 euro of meer. De ene kant van het papier vind ik vrij kerstig/winterig, maar de andere kant vind ik ook prima geschikt voor verjaardagskaarten!

En dus sneed ik het papier volgens de instructie in het filmpje en ging aan de gang. Omdat ik niet beide zijden van het papier kon gebruiken had ik wat minder opties, maar ik vind het eindresultaat toch nog erg leuk geworden.

Omdat de maten die gebruikt zijn voor de kaartbasissen niet kloppen met onze europese papier-maten heb ik alleen het DSP papier gesneden volgens de instructie. Bij sommige van mijn kaarten heb ik de Basic White mat achterwege gelaten of ik heb een mat gebruikt van 10.2 cm (4″) bij 14.5 cm.

Mijn kaartbasissen zijn gemaakt met Soft Sea Foam, Fresh Freesia en Misty Moonlight. Deze kleuren combineren perfect met het DSP.

De spreuk komt uit de Biggest Wish stempelset en de bloemetjes uit Sweet Strawberry. De bloemetjes kon ik gelukkig uitponsen met een retired bloemetjespons. Maar uitknippen is natuurlijk ook een optie. Bij twee kaarten heb ik de Tailored Tag Punch gebruikt.

Tot slot heb ik op alle bloemetjes een Rhinestone Basic Jewel geplakt voor het beetje bling wat ik vond dat de kaart nodig had.