Met 1 stuk van 6″ bij 6″ designpapier maak je 4 onregelmatige vierhoeken. Dat is de basis van deze 4 kaarten.

Snijhulp 4 onregelmatige vierhoeken

Ik heb gekozen voor het Heartwarming Hugs DSP wat in de najaarscatalogus staat. Ik sneed van het groene papier een stuk van 6″ bij 6″ en sneed het volgens de snijhulp hiernaast in 4 gelijke delen.

Ook sneed ik van het rode streepjespapier een strook van 9.5 cm over de volle lengte van het papier.

De kaartbasissen zijn van Extra Stevig Basic White kaartkarton en de mat is 9.5 cm bij 13.8 cm Pear Pizzazz kaartkarton.

Ik heb eerst de groene vierhoeken op het Pear Pizzazz kaartkarton gelegd en heb daarna met mijn strook rode/witte designpapier gekeken wat ik er nog van wilde aanvullen. Dat plakte ik op en ik sneed het restant weg.

De teksten komen allemaal uit de Fantastische feestdagen stempelset. Ik heb ze met Mossy Meadow inkt gestempeld op Basic White kaartkarton. Vervolgens heb ik de coordinerende stansen erbij gezocht uit de Seasonal Labels dies. Deze heb ik vervolgens op de kaarten geplakt met dimensionals.

En omdat een kerstkaart altijd wat bling moet hebben (vind ik), maar ik de stylistische vormen niet te veel wou doorbreken heb ik telkens 3 rode klassieke strasssteentjes op de een rijtje geplakt.

Deze kaarten zijn heel gemakkelijk in massa te produceren. Het enige wat even wat tijd kost is het uitstansen van de teksten. Maar omdat je 4 stansen gebruikt, kun je dus ook 4 teksten tegelijk uitstansen.