Toen ik door de najaarscatalogus bladerde zag ik lampjes en dacht : die heb ik ook nog! Welliswaar retired maar nog steeds leuk voor een kaart!

Op pagina 59 van de najaarscatalogus zie je een stempel van een lampje en op pagina 64 staan stansen waarmee je een lampje kunt stansen. Het voorbeeld op die pagina laat de lampjes wat beter zien of anders het overzicht op pagina 73.

Een paar jaar terug heeft Stampin’ Up! twee stempelsets gehad met een bijbehorende pons: Making Christmas Bright gericht op Kerstmis, Making every day bright met stempels die je het hele jaar door kunt gebruiken en een pons Christmas Bulb Builder Pons om een lampje uit te kunnen ponsen.

De kaart van vandaag is dus geinspireerd door pagina 59 van de najaarscatalogus, maar gemaakt met een aantal retired producten.

De basis is een stuk kaartkarton in de kleur Pool Party. Daarop ligt een mat Basic Gray en daarop weer een stuk Basic White. Dit stuk heb ik eerst bestempeld met een tekst uit Making Christmas Bright in de kleur Pool Party.

Vervolgens heb ik met de slingers uit die stempelset en Basic Gray inkt de achtergrond gestempeld waar de lampjes aan ‘hangen’.

De lampjes komen uit Making Every Day Bright en zijn gestempeld in Basic Gray en Pool Party inkt. Ook heb twee lampjes uit Basic Gray kaartkarton geponst waarbij ik eerst met Versamark het lijntje sterretjes had gestempeld en met zilver embossingpoeder had bestrooid en verhit.

Uit een strip Be Dazzling DSP heb ik de fittingen geponst. Deze heb ik met Mini Glue dots op de lampjes geplakt en daarna de lampjes opgeplakt met lijm of dimensionals.

Om de kaart af te maken gebruikte ik (ook retired) Frosted epoxy droplets.

De kaart die ik vandaag laat zien is dus met die retired producten gemaakt. Ik laat op deze site voornamelijk producten zien die je nu kunt kopen, maar de retired producten zijn zeker nog heel goed bruikbaar. Kijk daarom ook eens naar de retired producten in mijn winkel op deze site. De stempels die je daar te koop ziet staan zijn soms wat verkleurd door gebruik, maar dat doet niks af aan de kwaliteit van de afdruk. Ik zal de komende tijd proberen om er nog wat meer producten bij te zetten zodat de keuze groter wordt. Deze lampjes stempelset en pons houd ik nog even, maar wie weet.. misschien kan ik er op den duur toch afstand van doen.