Als inspiratie voor een kaart zoek ik vaak naar (oude) sketch-challenges. Dit is er ook weer zo eentje.

Deze sketch is al erg oud (hij staat niet eens meer op de site van My Favorite Things) maar ik vond het wel een leuke layout. Ik heb alleen de kaart gekanteld en de spreuk iets anders geplaatst.

Als kaartbasis koos ik een stuk Extra Stevig Basic White kaartkarton. De mat daarop is Gray Granite kaartkarton die ik eerst bestempelde met een stempel uit Flowers of Friendship in Evening Evergreen inkt. Daarna embosste ik het paneel ook nog met de Bark 3D Embossing folder.

De 3 vlakken zijn van Evening Evergreen en Basic White kaartkarton. Met een 0.5″ hoekponsje (niet van Stampin’ Up!) rondde ik van elke van de 3 vlakken 2 hoeken af.

De bloemen komen ook uit de Flowers of Friendship stempelset en deze stempelde ik met Rich Razzleberry en Mossy Meadow inkt. Daarna kleurde ik ze in met Rich Razzleberry en Mossy Meadow Stampin’ Blends. De Rich Razzleberry is sinds dit jaar helaas niet meer te koop, maar had ik al eerder gekocht. Ik koos voor de Stampin’Blends omdat de alcohol inkt wat mooier in elkaar overloopt.

De tweekleurige tekst van de kaart heb ik gedaan door de stempel uit de Flowers of Friendship stempelset te kleuren met Stampin’ Write markers in de kleuren Rich Razzleberry en Mossy Meadow en daarna te stempelen op een restje Basic White kaartkarton. Deze markers hebben inkt op waterbasis en beschadigen de stempel niet. Ik sneed het strookje daarna op maat en met de Treasured Tags Pick-a-Punch maakte ik de ronde eindjes eraan.

Ik plakte de tekst en bloemen met dimensionals en de rest met gewone lijm.

Het eindresultaat is een wat stoerdere kaart waar ik erg blij mee ben.