In deze post laat ik je een aantal kerstkaarten zien die ik gemaakt heb met de stempelset Perfectly Plaid en bijbehorende pons Pine Tree Punch.

Ik heb deze kaarten ook laten zien op de Team Prulleke Catalogue Launch Party 2021 die we eind mei van dit jaar hielden. Ik heb daar een thema-presentatie gehouden van een aantal kerst-stempelsets in deze catalogus.

Bovenin zie je aan de linkerant een vrij eenvoudige kaart. Ik heb een Basic White kaartbasis genomen. Daaroverheen zit een Real Red kaartkarton waar ik een deel van bestempeld heb met de tekst uit Perfectly Plaid in Real Red inkt. Vervolgens heb ik een Basic White stuk kaartkarton gescheurd zodat je het speelse strookje rood erdoor kunt zien. Tot slot heb ik met de pons een boom uitgeponst uit Shaded Spruce kaartkarton. Deze heb ik versierd met Red Rhinestone Basic Jewels en Simply Elegant Trim.

De tweede kaart (boven rechts) is een Fun Fold waarbij ik een rechthoek van Basic White schuin doorgesneden heb en daarna in 3 delen gevouwen. Daardoor krijg je een ‘heuvel-effect’ waar ik de bomen op geplakt heb. De achtergrond is een enkel stuk kaartkarton in A6 formaat. De bomen zijn gestempeld met Shaded Spruce op Basic White kaartkarton en met witte inkt op Shaded Spruce kaartkarton. De bomen zijn weer versierd met de Red Rhinestone Basic Jewels en Simply Elegant Trim.

Tot slot nog deze kaart (links) die ik met alleen de stempelset heb gemaakt. Op de Real Red kaartbasis heb ik een stuk Shaded Spruce kaartkarton geplakt waar ik met shaded Spruce de bomen heb gestempeld. De middelste boom heb ik met Versamark gestempeld en daarna met goud embossingpoeder besprenkeld en verhit. Als achtergrond is het niet erg als bomen ondersteboven staan.

Voordat ik het Shaded Spruce kaartkarton op de kaartbasis plakte heb ik eerst nog wat Simply Elegant Trim eromheen gedraaid. De tekst is gestempeld op een stukje Basic White en deze heb ik gemat op een iets groter stukje Real Red kaartkarton.