Deze kleine kaartjes (ze zijn A7 formaat) ontstonden omdat ik een foutje had gemaakt. In plaats van een kaartbasis te rillen sneed ik hem doormidden.

Tja… dan maak je twee kleinere kaartjes!

Het linkerkaartje is heel eenvoudig en is met alleen de stempelset Winterwensen te maken. De sneeuwvlok is gestempeld met Balmy Blue inkt en de tekst eronder met Night of Navy Inkt. Een klein beetje bling uit de Blue adhesive backed gems erop en het kaartje was al klaar!

Als je ook een Stans- en Embossmachine hebt dan kun je het rechterkaartje maken. In plaats van de sneeuwvlok op de kaart te stempelen stanste ik hem uit met de stans uit de So many snowflakes dies die hoort bij de stempel die ik in de eerste kaart al gekozen had.

Aan de binnenkant van de kaart plakte ik een cirkel van Balmy Blue en hierop stempelde ik alsnog de sneeuwvlok in de kleur Night of Navy. De rand van de uitgestanste sneeuwvlok heb ik met een Stampin’Write marker aangestipt en de Balmy Blue cirkel heb ik aan de rand met een Sponge Dauber wat Night of Navy inkt aangebracht. Ook hier een Blue adhesive backed gems erop en ook dit kaartje was al klaar!

Mijn volgende kaart duurde een heel stuk langer om te maken:

Deze techniek heet Paper Piecing. Ik heb daarbij de grote sneeuwvlok stans gepakt en daarmee heb ik 5 kleuren sneeuwvlokken gestanst: Balmy Blue, Night of Navy, Misty Moonlight, Basic White en Gold.

Vervolgens heb ik het stuk kaartkarton wat bij het uitstansen van de Balmy Blue sneeuwvlok overbleef op een stuk Gold kaartkaarton geplakt en daarna op de kaartbasis (10 x 20 cm, gerild op 10 cm) geplakt.

Daarna heb ik de verschillende stukjes sneeuwvlok van de andere uitgestanste kleuren in de overgebleven ‘gaatjes’ gelegd. Een hele klus! Gelukkig had ik voor het uitstansen wel eraan gedacht om Adhesive Sheets aan de achterkant te plakken zodat mijn uitgestanste stukjes allemaal stickers werden. Op die manier hoefde ik niet te stoeien met mijn lijm op zulke kleine stukjes. Ik vond het resultaat zo mooi dat ik geen tekst meer op de kaart wilde zetten. De sneeuwvlok is alle attentie waard!