Ik maak het hele jaar door kerstkaarten en toen ik deze stempelset in de najaarscatalogus zag was ik verkocht!

Diezel
Izzy en Cherry

Wij hebben in huis 1 hond, 2 cavia’s en 2 zebravinkjes. Het leek mij heel leuk om de hond- en cavia-stempel uit de Sweet Little Stockings te gebruiken om Diezel, Izzy en Cherry te kleuren en op een kerstkaart te zetten.

Het was even puzzelen hoe ik ze het beste kon inkleuren maar uiteindelijk koos ik voor zwarte Memento inkt voor Diezel en Izzy en Cinnamon Cider inkt voor Cherry. Ik stempelde ze op Basic White kaartkarton en kleurde ze vervolgens in met Stampin’ Blends in de kleuren Light Petal Pink (voor Cherry’s oren), Ivory en Light Cinnamon Cider voor de rest van Cherry, Light Smokey Slate voor Diezel zijn snuit en poten en Dark Smokey Slate voor de rest van Diezel en Izzy. Daarna kon ik ze uitstansen met de Stockings Stanzen.

De sokken heb ik gestempeld met Smokey Slate inkt op Basic White kaartkarton. Deze heb ik ingekleurd met de Stampin’ Blends in de kleuren Light en Dark Real Red en Light en Dark Smokey Slate. En ook deze heb ik met dezelfde stansen uitgestanst.

De layout van de kaart is gebaseerd op een kaart van Mary Deatherage, een amerikaanse demonstratrice.

De kaartbasis is Garden Green kaartkarton met daarop een stuk Cherry Cobbler en daarop een stuk uit het gratis Sale-a-Bration designpapier Peaceful Prints.

Het Basic White stuk kaartkarton heb ik van linksboven naar ongeveer halverwege rechtsonder eerst bestempeld met wat Garden Green inkt. Ik heb hiervoor de takjes gebruikt uit de stempelset. Daarna heb ik wat organisch langs deze takjes een hoek uit het witte kaartkarton geknipt. De tekst die erop gestempeld is, komt ook uit de stempelset en heb ik met Cherry Cobbler inkt erop gestempeld. Ook heb ik nog een tekst op het Basic White kaartkarton voor de binnenkant gestempeld met diezelfde inkt.

Daarna kon ik alles op elkaar plakken. De sokken heb ik met mini-glue-dots op de kaart bevestigd om ze een heel klein beetje dimensie te geven maar niet zoveel als de dimensionals. Daardoor komen de snuitjes toch nog over de sokken heen.