Embossingpasta is een mooi product om dimensie EN kleur aan je kaart te geven. Je kunt de witte pasta namelijk ook een kleurtje geven.

Door op een siliconen onderlegger wat inkt te doen kun je je embossingpasta mixen met de inkt. Hierdoor krijg je altijd embossingpasta wat perfect matcht met de kleuren van je kaart.

Ik heb op een stuk Basic White kaartkarton met daarop een stencil uit de adorning designs decorative masks een soort ombre effect geprobeerd te maken door linksonder de meest gekleurde embossingpasta te gebruiken en verder van de linkerhoek af steeds meer wit te gebruiken.

De kleur inkt die ik gebruikt heb is Pale Papaya, dezelfde kleur als de kaartbasis en de Stampin’ Blends die ik gebruikte om wat kleur op de bloemetjes te strepen.

De bloemetjes komen trouwens uit de Flowers of Friendship stempelset. Ik heb ze gestempeld met Memento zwarte inkt op een restje Basic White kaartkarton en uitgeponst met de Flowers and Leaves pons.

Ik heb de rechterhoek uit het Basic White kaartkarton gesneden waardoor de Basic Black mat die tussen het Pale Papaya en Basic White zit zichtbaarder wordt. Hier heb ik met de kleine stempel Hello there uit Peekabo Farm en Versamark inkt gestempeld. Daarna heb ik er wit embossingpoeder op gedaan en met de heattool verhit waardoor het poeder smolt.

De matzwarte puntjes in het midden van elke bloem maken de kaart af. De kaart oogt rustig omdat er naast zwart en wit maar 1 kleur is gebruikt. En toch is de kaart niet saai vanwege de dimensie en texturen die de kaart heeft.