Het is nog een beetje vroeg voor sneeuw, maar in deze post wil ik je laten zien hoe je sneeuw kunt maken op je kerstkaart.

Ik gebruikte voor deze serie kaarten de Snowman Season stempelset en Snowman Builder Punch.

De meest eenvoudige kaart zie je links. Op een Basic White kaartbasis zit een Balmy Blue mat met daarom weer een Basic White mat waarop ik de sneeuwman gestempeld en tekst gestempeld heb met Memento Black inkt. Deze inkt kan namelijk gecombineerd worden met alcohol inkt.
Daarna heb ik mijn Stampin’Blends (markers met alcohol inkt) gepakt in de licht en donkere kleur Balmy Blue en daarmee heb ik de sneeuwman wat ingekleurd en wat sneeuwbanken getekend door wat strepen te trekken onder de sneeuwman.

Iets uitgebreider is de tweede kaart. In plaats van Basic White heb ik Shimmery White gebruikt omdat deze beter om kan gaan met water op je papier. De sneeuwbanken heb ik namelijk gemaakt met mijn Water Painters en Balmy Blue inkt die ik in de deksel van mijn stempelkussen had gedrukt. De Balmy Blue mat heb ik bestempeld met wat sneeuwvlokjes en de sneeuwman heb ik uitgeponst en met wat dimensionals opgeplakt.

Voor een echte sneeuwachtige textuur heb ik op de derde kaart de Basic White laag weggelaten. Hierdoor kon ik met embossingpaste (wat normaal wit is) en een beetje balmy blue inkt een blauwige sneeuwbank aanbrengen met de Paletmessen. De Balmy Blue mat heb ik nu bestempeld met witte inkt maar de layout is hetzelfde gebleven als de vorige kaarten.