Normaal bestaat een One Sheet Wonder uit 1 vel designpapier wat op een slimme manier versneden wordt zodat je veel kaarten kunt maken. Ik foetelde nu een beetje.

Ik heb mijn Tidings of Christmas 6″x6″ DSP al versneden naar 10 cm x 15.2 cm en strookjes van 5.2 cm x 15.2 cm. Daardoor kan ik ze in een Stamp Case doen en bij mijn stempels bewaren. Meestal wil ik toch geen volledige voorkant van een kaart bedekken en 10 centimeter is dus het meest gebruikelijk.

Toen ik een One Sheet Wonder wilde maken met dit DSP moest ik dus op zoek naar een layout die op basis was van een A4 (4x A6) formaat zodat ik mijn al gesneden vellen kon gebruiken. Ik vond er een van Michelle Last waarbij ik niet helemaal haar layout heb gevolgd. Maar deze set van 7 kaarten is dus 95% gebaseerd op Michelle’s idee.

De eerste twee kaarten zijn gemaakt met de diagonaal doorgesneden rechthoek.
Voor de pinguin kaart gebruikte ik een kaartbasis van Sahara Sand. Met de stempel uit Penguin Place stempelde ik in Cherry Cobbler de tekst langs de rand van het DSP en met de Penguin Builder Punch en de stempelset maakte ik de pinguin en plakte hem rechtsonder op de kaart.

Voor de tweede kaart gebruikte ik de ster uit Tidings and Trimmings. Deze stempelde ik op de Soft Succulent kaartbasis. Het label stanste ik met de Seasonal Labels Dies uit Basic White kaartkarton en met Evening Evergreen stempelde ik een tekst uit Fantastische Feestdagen.

De derde kaart maakt gebruik van de volledige rechthoek uit de One Sheet Wonder. Zoals je ziet zie je bij mij dus nog een stukje van de Extra Stevig Basic White kaartkarton langs de rand omdat ik geen 10.5 cm breed papier had. Met de Seasonal labels dies stanste ik uit nog een velletje Tidings of Christmas DSP een label en daarop stempelde ik met Evening Evergreen een tekst uit Fantastische Feestdagen. Met de Pine Tree punch ponste ik 3 dennebomen uit Evening Evergreen en en Soft Succulent De plakte ik met dimensionals op de kaart en mijn derde kaart was klaar!

De vierde en vijfde kaart zijn gemaakt met de rechthoek uit de One Sheet Wonder waarbij er een strookje afgesneden is. Het grotere paneel plakte ik midden op mijn Soft Succulent kaartbasis en uit diezelfde kleur stanste ik twee labels uit de Seasonal Labels dies. De tekststempels uit Fantastische feestdagen stempelde ik met Evening Evergreen op de labels. Deze plakte ik met dimensionals op de kaart en ik versierde de kaart met rode klassieke strass-steentjes.

Bij het smalle strookje pakte ik nog een iets bredere strook Tidings of Christmas DSP waarachter ik de bladeren, besjes en takjes uit Christmas Season kon stempelen Ik gebruikte hier weer de drie kleuren inkt voor die ik al eerder had gebruikt: Cherry Cobbler, Soft Succulent en Evening Evergreen. Ik stanste ze uit met de bijbehorende stansen uit de Seasonal Labels dies en plakte het op mijn Evening Evergreen kaartbasis. De twee strookjes plakte ik op elkaar en daarna met dimensionals op de kaart. Het kleine labeltje komt ook weer uit de Seasonal Labels dies en de tekst uit Fantastische Feestdagen

De zesde en zevende kaart maken gebruik van de kleinst versneden rechthoek uit de One Sheet Wonder.
De kleine smalle strookjes kregen van mij een mat van Cherry Cobbler en daarna plakte ik ze op de Evening Evergreen kaartbasis. Het label van Soft Succulent is gestanst met de Seasonal Labels dies en ook hier weer een tekst uit Fantastische Feestdagen. Ik vond het daarna nog kaal en dus heb ik de sterretjes uit de Christmas Cheer Dies gebruikt. Deze vond ik namelijk lijken op de rode bloemetjes in het DSP.

Voor de laatste kaart heb ik een mat van Cherry Cobbler gemaakt onder het stukje DSP. Deze plakte ik op mijn Extra Stevig Basic White kaartbasis. Daarop zit een label uit de Seaonal Labels Dies waar ik met Cherry Cobbler een spreuk uit Fantastische Feestdagen heb gestempeld. De sok komt uit de Tidings and Trimmings stempelset en stanste ik uit met de bijbehorende Christmas Trimmings Dies.

En zo kreeg ik deze verzameling van kerstkaarten die allemaal hetzelfde DSP gebruiken maar helemaal niet meer op elkaar lijken! Welke kaart is jouw favoriet? Ik word zelf blij van kaart 3 en kaart 5.