In deze serie kaarten laat ik zien hoe je kunt beginnen met een eenvoudige kaart, maar met wat kleine stapjes een kaart kan aanpassen.

De basis voor de drie kaarten zijn kaartkarton in de kleuren Basic White, Balmy Blue, Misty Moonlight en Night of Navy. Verder is de stempelset Winterwensen gebruikt, de Embossingfolder Wintry 3D en de Postzegelpons en Banners-Pick-a-Punch.

Step 1
Door het papier alleen recht uit te snijden, te bestempelen en in laagjes op te plakken krijg je een leuke kaart die vlug te maken is. Deze kaart is heel geschikt voor een beginnende stempelaar of als je nog niet heel veel producten hebt.

Step 2
Heb je ook een Stans en Embossmachine, dan kun je de Misty Moonlight strook met de Embossing folder Wintry 3D bewerken. Ook kun je de gestempelde paneeltjes uitstansen met de Postzegelpons en de Banners-Pick-a-Punch. De kaart wordt wat speelser trekt wat meer de aandacht.

Step 3
Nog een stap verder kun je stempelen met Versamark inkt. Ook na het embossen met de Wintry 3D Embossingfolder kun je met je Versamark inktpad voorzichtig over de hoge delen van het papier gaan. Vervolgens strooi je wat goud embossingpoeder erover heen en verhit het poeder met een heat-tool. Het poeder smelt en je krijgt een mooie gouden verhoogde laag op je papier. Het Simply Elegant Trim geeft er tot slot nog wat meer bling aan.

Zoals je ziet: met dezelfde layout kun je van heel eenvoudig tot heel uitbundig gaan.