Tijdens de Prulleke Catalogue Launch Party in mei van dit jaar liet ik deze kaarten al zien. Hoog tijd om ze hier ook te posten!

Bij een Step it up beginnen we met een eenvoudige kaart die je met papier, inkt en een stempelset kunt maken. Bij de volgende kaarten gaan we dan telkens een stapje erbij doen.

De meest eenvoudige kaart is gemaakt van een kaartbasis van Old Olive. Daarop zit een stuk Basic White kaartkarton waarop ik met de rechthoek uit Watercolor Shapes in de kleuren Old Olive en Bumblebee een achtergrond heb gestempeld. Daaroverheen heb ik de boom uit Beauty of Friendship in Old Olive gestempeld en de tekst in Memento zwarte inkt.

De tweede kaart gaat een stapje verder door designpapier en een pons toe te voegen. Dit keer is de kaartbasis van Extra stevig Basic White kaartkarton. Daar zit 1 paneeltje Bumblebee kaartkarton waar de boom op gestempeld is met Mossy Meadow inkt en waar ik met Sponge Daubers en Old olive inkt een rustiek randje omheen heb gemaakt. De twee kleine strookjes designpapier uit het Beauty of the Earth DSP vervangen de groene rechthoeken van de vorige kaart. De tekst heb ik met Mossy Meadow inkt gestempeld op een strookje Old Olive kaartkarton en de uiteindes heb ik daarna met de Lovely Labels Pick-a-Punch geponst en met dimensionals op de kaart geplakt.

Bij de derde kaart heb ik de layout van de eerdere twee kaarten losgelaten, maar wel de boom, de kleuren en de tekst van de spreuk gelijk gehouden. De stap extra die ik hier gemaakt heb is meer structuur en meer bling.

De kaartbasis is ook nu van Extra stevig Basic white kaartkarton, daarop zit een mat Mossy Meadow en daaroverheen een stuk Bumblebee wat ik eerst met de Bark 3D embossingfolder structuur heb gegeven voor ik het op de kaart plakte.

De boom heb ik dit keer uitgestanst met de Beautiful Trees Dies uit Mossy Meadow en Old Olive kaartkarton. Ook stanst ik met een stans uit de Hippo & Friends Dies een label uit Old Olive waar ik de tekst in Mossy Meadow op stempelde. Achter het label zit wat gouden Simply Elegant Trim en ik heb wat sequins uit Sequins for Everything erbij geplakt.