Deze schattige kaart maakte ik voor onze Prulleke Catalogue Launch Party en mijn verjaardag leek me een geschikt moment om hem te posten.

De Give it a Whirl stansen set is ideaal om je kaart een interactief element te geven. In dit geval zijn het vliegende ballonnen. Maar je kunt met allerlei stempelsets hele leuke kaarten maken in combinatie met deze stansenset. Ik laat er de komende maanden nog wel andere mogelijkheden mee zien.

De kaartbasis is dit keer Polished Pink. Deze heb ik wat kleiner gesneden dan we normaal gewend zijn omdat de voorkant van de kaart gestanst is met de Give it a whirl stansen en deze zijn op amerikaans kaartformaat afgestemd. Die voorkant is trouwens uit Basic White kaartkarton gestanst. Hierop heb ik met wat Post-it Tape een scheiding aangemaakt zodat ik aan de bovenkant met Balmy Blue inkt, blending brushes en wat uitgeknipte ‘wolken’ een wolkenpatroon kon maken. Aan de onderkant maakte ik met de blending brushes en Garden Green inkt het ‘gras’.

Het raampje waar de ballonnen door vliegen heb ik daarna uit de voorkant gestanst. Uit Basic White kaartkarton heb ik daarna de wolken en het draaiwiel gestanst. Al deze onderdelen komen uit de Give it a Whirl stansen.

Op het draaiwiel stempelde ik met de In Colors van 2021-2023 (Pale Papaya, Fresh Freesia en Polished Pink) de ballonnen.

De diertjes en bloemetjes aan de onderkant komen uit de Hippo Happiness stempelset. De bloemetjes hebben dezelfde kleuren als de ballonnen. Het nijlpaard is ook in dezelfde kleurcombinatie. Het lammetje is in Soft Succulent, Evening evergreen en Garden green en het paard is gemaakt met Balmy Blue, Pacific Point en Night of Navy inkt.
Alle diertjes en bloemetjes heb ik daarna uitgestanst met de Hippo & Friends dies.

De tekst heb ik op een smal strookje Fresh Freesia gestempeld met zwarte Memento inkt. De stempel komt uit Hippo Happiness.

En toen kon het samenstellen van de kaart beginnen!

De draaischijf maakte ik met een splitpen vast aan de voorkant van de kaart. De voorkant heb ik daarna voorzien van Foam Adhesive strips en bevestigd aan de kaartbasis. Op deze manier kan de draaischijf vrij draaien. De dieren en bloemen plakte ik op het gras, de wolken plakte ik over de lucht waarbij ik er ook voor zorgde dat de splitpen niet meer zichtbaar was maar vrij kon draaien onder een wolk. Tot slot plakte ik de tekst op de kaart.

Het is dus een behoorlijk bewerkelijke kaart, maar als je het eindresultaat ziet dan is het dat wel waard.

Klik hier aan de rechterkant maar eens op de startknop. Dan zie je een filmpje hoe de kaart ‘werkt’. Schattig toch?