In het voorjaar hielden we als Team Prulleke (waar ik bij hoor) een Online Catalogue Launch Party ter ere van de lancering van de nieuwe jaarcatalogus. Dit is een van de bundels die ik toen presenteerde.

In de post van vandaag laat ik zien hoe je met dezelfde layout van een kaart in makkelijke stapjes van een eenvoudige kaart naar een ‘moeilijke’ kaart kunt gaan.

Kaart 1
Kaart 2

Kaart 1

Met alleen wat papier, inkt en de stempelset kun je deze kaart maken.

Door de gestempelde sok te herhalen op een stukje Basic White kaartkarton krijgt je kaart genoeg interesse.

Op het Basic White kaartkarton zit een mat van Soft Succulent. De sokken zijn met Evening Evergreen gestempeld en het Basic White paneel is met dimensionals wat verhoogd.

Er zitten twee sokken in de stempelset. De tekst uit de set past precies in de wat opener stempel.

Kaart 2

Door twee stroken van het Tidings of Christmas DSP te plakken op je Soft Succulent kaartbasis en de sokken nu uit te stansen uit het Basic White kaartkarton en met dimensionals op te plakken blijft de layout gelijk, maar heeft de kaart meer diepte gekregen.

Kaart 3

Kaart 3

In de derde kaart heb ik een strook midden uit de voorkant van de kaartbasis van Evening Evergreen gesneden. Op de twee overgebleven delen boven en onder heb ik Tidings of Christmas DSP gedaan en de sokken zijn bevestigd aan die boven en onderkant. De kaart heeft daardoor een open karakter gekregen wat natuurlijk heel verrassend en speels is. Omdat Evening Evergreen een vrij donkere kleur is en je daar lastig op kunt schrijven heb ik aan de binnenkant een mat Basic White kaartkarton geplakt.