Wat is dat Gilded Leafing toch leuk! Deze keer combineerde ik het met een mask uit de najaarscatalogus.

Voor de verandering gebruikte ik deze keer Extra stevig Very Vanilla kaartkarton en ik sneed het in een kaartbasis met een voorkant van 13.5cm x 13.5cm. Een stuk Night of Navy kaartkarton sneed ik op 11.5 x 11.5 cm.

Ik bevestigde de mask/stencil met sneeuwvlokken op het stuk Night of Navy en ik deed een flinke dot lijm op een siliconen matje. Met een sponge dauber die ik speciaal voor lijm bewaar heb ik daarna de lijm dun op de kaart gedept. Achteraf gezien heb ik dat blijkbaar niet overal even dun gedaan waardoor er wat lijm onder de stencil is gelopen.

Daarna pakte ik de doos waar ik mijn gilded leafing in bewaar en drukte de kaart in de doos. Dat leek mij makkelijker dan de stukjes gilded leafing op de kaart te drukken. Daarna kon ik met een stevige borstel alle stukjes weer eraf borstelen die niet op de kaart bleven plakken. Wat een geweldig resultaat!

Ik plakte het paneeltje daarna op een stuk Gold Foil van 12.5 x 12.5 cm. Daarop plakte ik nog een keer een strookje Gold Foil en ik stempelde met Night of Navy inkt een tekst uit de Fantastische Feestdagen stempelset op een strookje Very Vanilla kaartkarton. De kantjes ponste ik met de Banners Pick-a-Punch en daarna plakte ik het met dimensionals op het strookje goud.

Tot slot plakte ik het geheel op mijn kaartbasis.

Het idee van het gilded leafing in combinatie met lijm en een stencil heb ik trouwens gezien bij een Facebook live van Leonie een hele tijd geleden.