De navulinkt is niet alleen te gebruiken om je inktpad of Stampin’ Write Marker weer aan te vullen. Je kunt er ook prachtig mee stempelen!

Sterker nog.. ik gebruik mijn inktpads best veel en er is nog geen enkele droog zodat ik zou moeten bijvullen. Nee, die navulinkt heb ik voornamelijk gekocht zodat ik er mooie dingen mee kan doen zoals de Baby Wipe techniek.

Hiervoor gebruik je een aantal velletjes babydoekjes, make-up removal doekjes of andere vochtige doekjes (geen keukenrol dus).

Deze vouw je twee keer doormidden zodat er een oppervlakte overblijft die in ieder geval groot genoeg is voor de stempels die je wilt gaan gebruiken. Daarna druppel je met de navulinkt willekeurig op de doekjes. Je zult zien dat de inkt een beetje in elkaar overloopt, maar dat is niet erg.

Ik gebruikte voor mijn kaarten de kleuren Real Red, Crushed Curry, Pumpkin Pie, Garden green en Cajun Craze.

Vervolgens heb ik op een vel Basic White kaartkarton eerst de bladeren gestempeld uit de Christmas Season stempelset. Door je stempel bij het aanbrengen van de inkt niet te veel te verplaatsen lopen de kleuren wel vloeiend in elkaar over, maar krijg je geen ‘modder-kleur’. Naast de kleurige afdrukken stempelde ik de hulst in Shaded Spruce en de besjes in Cherry Cobbler inkt. Ik heb uiteindelijk maar 1/3 van een vel A4 Basic White gebruikt om te stempelen, maar je zou met dit zelfgemaakte stempelkussen wel 10 kaarten kunnen maken.

Met hetzelfde stempelkussen heb ik daarna over een ander deel van mijn Basic White vel met lange halen strepen getrokken en ik heb op het laatste deel gedept waardoor je weer een ander effect krijgt. Uiteindelijk had ik drie stukken papier die je op de linkerfoto kunt zien.

Ik besloot drie Basic White Notecards & Envelopes te pakken en elk van deze notecards van een andere achtergrond te voorzien.

Bij de eerste kaart sneed ik het gestempelde stuk, een iets groter stuk Cherry Cobbler en daaronder een nog iets groter stuk Rose Gold 6″x6 Metallic DSP. Voor mijn gevoel had deze kaart daarna niets meer nodig.

De tweede kaart gebruikte ik het gestreepte patroon als achtergrond, ponste ik met de Double Oval Pons uit Cherry Cobbler en het Rose Gold 6″x6 Metallic DSP twee ovalen en stempelde ik de tekst uit Vrolijke Viooltjes erop. Om het herfstige te benadrukken stempelde ik uit Cajun Craze en Early Espresso ook nog wat dennenappels uit de Christmas Season stempelset. Ik stanste ze uit met de Seasonal Labels dies en plakte ze onderaan de kaart.

Voor de derde kaart sneed ik het ‘gewolkte’ patroon in drie gelijke strookjes. Deze plakte ik op een stuk Rose Gold 6″x6 Metallic DSP en daarna op de Notecard. Ook hier gebruikte ik de Double Oval pons met Cherry Cobbler en het gewolkte patroon. Naast de dennenappels stempelde en stanste ik ook nog wat takjes met bessen uit de Christmas Season stempelset in de kleuren Shaded Spruce en Cherry Cobbler.