De achtergrond van deze kaart heb ik gemaakt door Embossing Folder Stamping toe te passen. Ik vertel je in de post meer hierover.

Normaal gesproken gebruik je stempels, blending brushes of finger daubers om inkt op je kaart te krijgen. Dit keer heb ik hiervoor een Embossing Folder gebruikt. Ik heb de embossing folder Tasteful Textiles aan een kant voorzien van inkt. Daarna heb ik een stukje Basic White in de embossingfolder gedaan en dit door de Stans- en Embossingmachine gehaald. Als je daarna je stukje kaartkarton uit de embossingfolder haalt heeft een deel van het papier de inkt overgenomen EN je hebt relief in je papier.

Ik heb dezelfde embossingfolder trouwens nog een keer gebruikt voor een uitgestanst vorm van Highland Heather. De stans en de Basic White stans daarbovenop komen allebei uit de Hippo & Friends Dies.

Het viooltje heb ik met de Pansy Dies gestanst uit Blackberry bliss, Highland Heather en Bumblebee kaartkarton. De buitenste blaadjes heb ik met Stampin’Write markers wat aangestreept en de bovenste blaadjes heb ik met blending brushes wat witte inkt gegeven.

De kaart heeft trouwens een Basic White basis en daarop zit nog een stuk Blackberry bliss kaartkarton.

Tot slot heb ik de spreuk uit de Vrolijke Viooltjes stempelset gestempeld op Highland Heather kaartkarton en met de Double Oval Punch uitgeponst.

Een stukje Blackberry Bliss lint (retired) maakt deze kaart af.