Als je het Tidings of Christmas designpapier snijdt als achtergrond voor een kaart hou je een strookje over. Daar kun je nog leuke dingen mee doen!

Deze kaart bijvoorbeeld. Ik heb mijn Tidings of Christmas designpapier allemaal opgesneden naar stukken van 10 cm bij 15.2 cm en een reststuk van 5.2 cm bij 15.2 cm. Hierdoor past het in een opberghoes voor stempels. Op die manier kan ik mijn designpapier en stempels in hetzelfde DVD rek bewaren. Op een zelfde manier bewaar ik trouwens ook mijn stansen.

Zo’n strookje van 5.2 centimeter lijkt niet handig, maar je kunt er nog steeds hele leuke kaarten mee maken! In deze kaart heb ik dat strookje zelfs nog een keer gehalveerd zodat ik twee stukjes van 2.6 cm bij 13.3 cm overhield. Deze pasten aan de linker- en rechterkant van mijn Evening evergreen stuk van 9.5 cm bij 13.8 cm. En deze paste dan weer op mijn kaartbasis van Soft Succulent.

Voor het midden van de kaart sneed ik nog een mat van 5 cm bij 13.8 cm in Evening Evergreen. Verder sneed ik nog een stuk Basic White van 4.5 cm bij 13.3 cm. Hierop stempelde ik eerst een deel van de stempel uit Words of Cheer in Evening Evergreen inkt. Daarna embosste ik het Basic White stuk met de Wintry 3D Embossing folder.

Uit een restje Evening Evergreen kaartkarton stanste ik met de Christmas Cheer Dies eerst de ondergrond voor mijn woord Cheer.

Met een andere stans uit die set heb ik de letters Cheer twee keer gestanst uit Soft Succulent kaartkarton waar ik eerst wat Adhesive Sheet achter had gedaan. De letters zijn namelijk erg smal en het is lastig om daar lijm achter te doen. Door de letters daarna op elkaar te plakken en daarna op de Evening evergreen ondergrond krijgen de letters toch nog een stevige look.

Voor deze kaart besloot ik alles gewoon op elkaar te lijmen zonder dimensionals. De embossingfolder en letters zorgen voor genoeg relief in de kaart.