Shaker cards zijn zeker geen kaarten die je in massa kunt maken. Maar ze zijn wel leuk!

Er is veel te zien en te doen op deze kaart. De vilten sokken, de gestempelde elementen die rond lijken te vliegen en dan ook nog de gekleurde pailletten die echt los door de kaart schudden. De kaart kost best wel even tijd om te maken, maar de ontvanger krijgt dan ook echt een kadootje!

De kaartbasis is gemaakt van Sahara Sand kaartkarton, een van de kleuren in het Tidings of Christmas DSP wat ik op de voorkant van de kaart heb gebruikt. Ik heb uit dat stukje DSP een deel uitgestanst met de grootste stans van de Stockings Dies. Daarachter heb ik een stukje Transparant vel geplakt waardoor ik een venster krijg. Op een stukje Basic White kaartkarton heb ik met Sahara Sand en Evening Evergreen inkt gestempeld. De teksten komen uit de Sweet Little Stockings stempelset. Dit heb ik daarna op de kaartbasis geplakt.

Vervolgens heb ik met Foam Adhesive strips rond het venster geplakt en ook langs de rand van het designpapier. Ik heb wat pailletten in het midden van de kaart gelegd en daarna het DSP met venster eroverheen geplakt. TIP: zorg ervoor dat je ALLE schudvelletjes van je Foam adhesive strips haalt, want anders kunnen er nog pailletten ontsnappen :S

Als verdere versiering voor de kaart koos ik ervoor om de sokken uit te stansen uit vilt. Het vilt heb ik laatst uit de Koopjeshoek gekocht. Het is niet meer in het assortiment, maar zeker nog leuk om te gebruiken en behoorlijk afgeprijst! Misschien dat het nog in de Koopjeshoek staat?

Alle andere onderdelen stempelde ik met Early Espresso, Real Red, Sahara Sand en Evening evergreen op restjes Basic White en stanstte ze uit. Met lijm en Glue dots heb ik daarna alle onderdelen op de kaart geplakt.