Afgelopen woensdag had Leonie op haar Facebook pagina haar Tic-Tac-Toe uitzending. Dit is het kaartje wat ik ermee maakte.

Ik maakte het mezelf nog wat moeilijker want ik wilde perse een kerstkaart maken in mijn kerstmaand. EN ik wilde de Garden Gems gebruiken die horen bij het Hof van Eden collectie pakket. Deze gems zijn alleen dit jaar nog te koop. Zodra de Hof van Eden bundle uitkomt in de voorjaarscatalogus kun je de gems niet meer bestellen.

Iets met bling steentjes dus. Dat gaf me nog maar 3 opties. Met de optie Diertje(s)-Lint-Bling steentjes kon ik geen kerstkaart verzinnen. Met sneeuw-3 lagen-bling steentjes wel! En dus ging ik aan de slag. Ik nam de sneeuwvlokken uit de Adorning designs decorative masks en een blending brush en ik maakte met Highland Heather inkt de sneeuwvlokken (laag 1) op een Basic White Notecard. Dat is een voorgesneden en gerilde kaart en heel handig als je vlug een kaartje wilt maken. Ik had de randjes afgeplakt met Post-It tape maar toen ik deze eraf wilde halen scheurde wat van mijn kaart mee. Ik had dus een lelijke rand op mijn kaart… Hoe los ik dat op zonder de kaart weg te moeten gooien?

Simpel! Ik pakte een stuk Balmy Blue kaartkarton wat ik op hetzelfde formaat sneed als de voorkant van mijn Notecard. Daarna gebruikte ik mijn trimmer om op 1.5 centimeter van de rand een venster eruit te snijden. Dit raam plakte ik vervolgens met Foam Adhesive Strips op de kaart. Dit maakte laag 2.

Ik bedacht me daarna dat ik nog een tekst wilde stempelen. Dus ik pakte Merry Christmas uit de Perfectly Plaid stempelset en ik stempelde dat met Soft Succulent inkt op de kaart.

Uit Soft Succulent kaartkarton ponste ik met de Pine Tree Builder pons nog twee kerstbomen die ik met in de hoek plakte. De bovenste boom heb ik met een extra dimensional geplakt voor laag 3. Om deze boom op de onderste kaart vast te kunnen zetten had ik maar liefst 3 dimensionals op elkaar nodig!

Tot slot plakte ik de Garden Gems als kerstballen op de kerstboom. Toen ik de Tic Tac Toe vervolgens nog een keer erbij pakte zag ik dat ik met dit kaartje ook de verticale lijn had gemaakt : Bling steentjes – paars – raam!