Ik vind deze verjaardagskaart echt een flower-power-hippie-gevoel geven. En hij was ook heel leuk om te maken!

De basis kaart is van Very Vanilla kaartkarton. De onderste helft van de kaart is Pumpkin Pie kaartkarton. De tekst komt uit Happiest of Birthdays en heb ik gestempeld met Gorgeous Grape inkt op een stukje Very Vanilla kaartkarton en het lint heet Gorgeous Grape Sheer Ribbon. Tot zover het makkelijk deel van de kaart.

De bovenste helft van de kaart heb ik gemaakt met de Josephs Coat techniek. Deze techniek bestaat uit een aantal stappen:

  1. Neem een stukje Basic White kaartkarton
  2. Vul het hele stuk kaartkarton met Blending Brushes of Sponge Daubers en de kleuren van je keuze. Ik heb de kleuren van de regenboog gebruikt : Real Red, Pumpkin Pie, Crushed Curry, Garden Green en Pacific Point.
  3. Als dit droog is, bestempel het kaartkarton dan met Versamark inkt en doe er Clear Embossingpoeder op. Verhit het embossingpoeder met een heatgun totdat het gesmolten is. Ik heb de bloemetjes gebruikt uit de Sweet Strawberry stempelset.
  4. Ga met een donkere kleur (vaak zwart, maar ik heb Gorgeous Grape gebruikt) over het hele kaartkarton. Dit kan je weer met blending brushes of sponge daubers doen, maar je kunt ook je inktpad gewoon over het papier trekken.
  5. Wrijf met een schone doek over het kaartkarton om de inkt weg te vegen van de plaatsen waar het Clear Embossingpoeder zit.

Ik vind het een erg leuke techniek omdat het steeds een andere uitkomst geeft. De Sweet Strawberry stempelset wordt vaak overheen gekeken omdat de aardbei vrij prominent aanwezig is. Maar je ziet dat je ook heel andere kaarten kunt maken met deze stempelset.

Sweet Strawberry en Strawberry Builder Punch