Het is helemaal niet moeilijk om je eigen DSP te maken. En het is ook nog eens erg leuk!

Voor deze kaart maakte ik mijn eigen designpapier door de stempelset Delicate Dahlia’s (een van de gratis stempelsets die je kunt uitzoeken als je een bestelling doet van 120 euro of meer) te gebruiken in de kleuren Flirty Flamingo (grote dahlia), Pale Papaya (kleine dahlia) en Bermuda Bay (blaadjes). Dit alles deed ik op een A5 velletje Basic White. Ik stempelde gewoon willekeurig het papier vol.

Daarna heb ik de grootste rechthoekige stans uit Stitched so sweetly Dies gepakt en ben ik gaan kijken welk deel van mijn designpapier ik het beste gelukt vond. Daarvan heb ik een paneel uitgestanst. Uit de Happiest of Birthdays stempelset pakte ik de grootste stempel en stempelde ik met Versamark op mijn designpapier. Daarna deed ik er Heat and Stick poeder overheen wat ik verhitte met mijn heattool. Hierdoor ontstond een plakkerig laagje waardoor ik de Gilded Leafing erop kon plakken.

Zoals je op de detailfoto kunt zien is het niet overal even goed gelukt. Dit is de tweede keer dat ik het Heat and Stick poeder gebruik en ik vind het nog steeds lastig. Je moet het poeder verhitten want anders wordt het niet plakkerig, maar als je het te lang verhit dan plakt het niet meer. En ik heb het idee dat het bij het afkoelen ook al weer minder plakkerig wordt. Al met al is het dus een tijdgevoelig klusje.

Daarna heb ik de kaartbasis erbij gepakt. Dit is een half A4-tje Extra stevig Basic White kaartkarton. Daarop heb ik een stuk Subtles DSP geplakt van 10 cm x 14.3 cm. Het design van dit DSP is van vorig jaar, maar ik heb nog zoveel dat ik dat eerst wil opmaken. Het Subtles DSP wat nu in de catalogus staat heeft net iets andere designs, maar zal ook prachtig staan.

Het gestanste paneeltje heb ik vervolgens met dimensionals op de kaart geplakt om wat dimensie te krijgen. De Gilded Gems heb ik er nog bij geplakt om het goud uit de tekst terug te laten komen.

Door deze kleurencombinatie te gebruiken voldoe ik trouwens aan de kleurcombinatie challenge van Leonie (Prulleke). Wil je ook meedoen? Kijk dan even op haar pagina voor de spelregels.